Les il·lustracions de la Sala Ciutat guanyen dos premis Junceda

05/06/2019 - 11:36

Cultura. L’Altell Il·lustrat i l’obra de Pau Gasol Valls per a la reedició del ‘Barcelones’, de Vázquez Montalbán, entre els premiats d’enguany.

L’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC) atorga a l’Altell Il·lustrat de la Sala Ciutat i a la darrera obra que s’hi exposa dos premis Junceda, uns guardons que reconeixen la qualitat i la creativitat de creadors, creadores i espais que impulsen la il·lustració.

El Premi d’Honor de l’edició d’enguany dels premis Junceda s’ha atorgat a l’Altell I·lustrat de la Sala Ciutat, un espai dedicat a donar visibilitat al talent d’il·lustradors i il·lustradores a través d’obres inspirades en Barcelona. El jurat ha destacat el valor que aporta aquest punt de referència de la creació artística en el desenvolupament cultural de la ciutat.

Per la seva banda, el premi en la categoria de llibre de no-ficció adult i infantil ha estat per a les il·lustracions que l’artista Pau Gasol Valls ha dissenyat per a la reedició del Barcelones, de Manuel Vázquez Montalbán. L’obra final mostra d’una manera fidel la càrrega iconogràfica i irreductible del llibre, que també es pot veure fins a la tardor a la Sala Ciutat i al volum de compilació Altell Il·lustrat, on es recullen totes les obres presentades en aquest espai des de l’abril del 2016.

L’Altell Il·lustrat es renova dos cops l’any, mitjançant un concurs obert a creadors i creadores locals i d’arreu, que donen una visió personal i original del paisatge urbà. A més d’aquest espai per a la il·lustració, la Sala Ciutat també és una llibreria especialitzada en obres que retraten la ciutat des de la diversitat i la pluralitat de veus.


Quina és l’adreça de la Sala Ciutat?
Al carrer de la Ciutat, 2.

Quan es pot visitar l’Atell Il·lustrat de la Sala Ciutat?
De dilluns a dissabte.

Quin és l’horari de la Sala Ciutat?
De 10.00 a 20.00 hores.

Quins il·lustradors han exposat a l’Altell Il·llustrat?

María Corte, Joan Negrescor, Gina Thorstensen, Miquel Bustos. Lalalimola, Lu_J_son i Pau Gasol i Carles Murillo.