Viatge al cor de Barcelona: la Salut, el Coll i Vallcarca

20/03/2018 - 10:46

Quadern de viatge. L'il·lustrador Miguel Gallardo s'endinsa en els barris de muntanya de Gràcia i els apropa amb la seva mirada de dibuixant amb el quadern de viatge El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca.

El dibuixant Miguel Gallardo va començar a visitar els barris de la Salut, el Coll i Vallcarca i els Penitents, i es va perdre. Però escoltant els seus veïns i veïnes i caminant i caminant, va descobrir els grans secrets que s'amaguen en aquests barris, des dels quals es contempla tota la ciutat. I ara els podem gaudir en aquest quadern de viatge.

L’il·lustrador Miguel Gallardo s’endinsa en els barris de muntanya i els apropa amb la seva mirada de dibuixant amb el llibre El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca. La publicació, de 92 planes, fa un recorregut pels barris de la Salut, el Coll i Vallcarca i els Penitents. Hi apareixen personatges reals, amb noms i cognoms, amb els quals ha parlat per captar l’essència de cada un dels barris.

“Durante un año he sido un turista de Barcelona (los vecinos todavía dicen bajar a Barcelona) que ha subido religiosamente cada semana para hablar con los habitantes de esta montaña desde la que se contempla Barcelona entera. Entre otras cosas, he descubierto que la gente es más importante que el paisaje […]”, escriu Miguel Gallardo a la presentació del llibre.

En les pàgines de la publicació, i entre les il·lustracions que fa l’autor, podreu reconèixer la Georgina del Pla comunitari de la Salut; la Rosa, la Pilar o la Núria, veïnes del taller de memòria de la Salut; el Nico del Mula; els integrants del grup d’estudi del Coll; el Joaquim i la Rosa, veïns del Coll; el José Morandi, de Vallcarca, etc. Homes i dones que formen part de la història d’aquests barris de muntanya.

El llibre forma part de la col·lecció  “Barcelona. Carnet de Voyage”, en la qual diferents il·lustradors retraten els barris de la ciutat a través dels seus dibuixos i la seva visió personal. Es pot trobar als punts de venda habitual de les publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. Per a més informació, cliqueu aquí.