On veure gegants durant la Mercè 2019?

20/06/2024

Els gegants de la ciutat ja estan de festa major. Dissabte es va estrenar l’exposició del Seguici popular i aquest diumenge s’ha fet el primer acte amb el “Cap a la Festa!”. Els pròxims dies els gegants tenen una agenda ben atapeïda d’activitats, per això us oferim una llista amb totes les activitats que faran durant les Festes de la Mercè 2019. 

Com cada any per la Mercè, la majoria de gegants i bèsties de Barcelona s’uneixen uns dies abans per tal que els barcelonins que els vulguin els puguin visitar i conèixer de prop. Tal com estableix la tradició, s’exposen en tres mostres: l’exposició del Seguici popular, la mostra de dracs i bèsties de foc i la mostra de gegants. Normalment la mostra es feia al Palau de la Virreina però com que aquest any està en obres s’han distribuït per diversos punts de la ciutat. Però això només l’inici d’una festa plena d’activitats.
 

L’exposició del Seguici popular

Les figures integrants del Seguici popular esperen enguany la visita dels més petits al pati de l’Ajuntament a la plaça de Sant Jaume. Del 14 al 24 de setembre s’hi podran veure els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar. El Seguici, nascut l’any 1993, és integrat pels elements d’imatgeria més representatius de la història festiva de la ciutat, que fan la funció simbòlica i transcendent de la festa.

Horari: del 14 al 19 de setembre, de les 10.00 a les 20.00 h. Del 20 al 22 de setembre de 10.00 a 14.00 h

Mostra de gegants

Un centenar de gegants de la ciutat s’instal·len aquests dies al Pati Manning de la Casa de Caritat (carrer de Montalegre, 7). A la festa inaugural de la mostra s’ha donat la benvinguda a un nou gegant, el Normag, un gegant inclusiu amb síndrome de Down impulsat per la Fundació Aspasim i l’associació Oratge. El gegant Normag ha estat batejat aquest diumenge, una celebració que no s’ha volgut perdre cap gegant de la ciutat.

 • Horari: de dilluns 15 al divendres, 22 de setembre, de les 10.00 a les 20.00 h. El dilluns 23 de setembre, de les 10.00 a les 17.00 h.

Exposició de dracs i bèsties de foc

Les bèsties de foc de Barcelona també es reuneixen aquests dies i formaran part, un any més, de la mostra de dracs i bèsties de foc, mentre fan temps tot esperant la festa major. Enguany aniran a El Born Centre de Cultura i Memòria.

 • Horari: El 18, 19,20, 22 i 23 de setembre de 10.00 a 20.00 h. Dissabte, dia 21, de les 10.00 a les 14.00 h.

Cercaviles i trobades de gegants durant la Mercè 2019

 • Toc d’inici: El Seguici popular donarà el tret de sortida de la Festa Major.
  • Divendres, 20 de setembre, a les 19.45 h a la plaça de Sant Jaume.
 • Passejada de dracs i bèsties de foc: Després del Toc d’inici, les bèsties de foc tornaran a El Born Centre de Cultura i Memòria.
  • Divendres, 20 de setembre, a les 22.00 h. Recorregut: plaça Comercial, carrer de Comerç, carrer de la Princesa, carrer de Montcada, carrer del Sombrerers, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria, passeig del Born i plaça Comercial.
 • Xambanga de gegants: El dia abans de la festa grossa, els gegants protagonitzen una passejada plena de disbauxa i diversió.
  • Dilluns 23 de setembre, a les 20.45 h. Recorregut: plaça dels Àngels, carrer de Bonsuccés, la Rambla, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume.
 • XXVI Mostra de balls de gegants i passada de nans i gegants: el dimarts 24 de setembre a les 11 h a la plaça de Sant Jaume.
 • Seguici de la Mercè: En formen part la Banda Municipal i el Seguici de la ciutat.
  • El dimarts 24 de setembre a les 12.00 h. Recorregut: plaça de la Mercè, carrer Ample, carrer de Regomir, carrer de la Ciutat i plaça de Sant Jaume.
 • Balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat: Un dels actes més esperats de la festa, ple de tradició.
  • El dimarts, 24 de setembre, a les 12.30 h a la plaça de Sant Jaume.
 • Cavalcada de la Mercè: Tots els gegants de la ciutat participen en aquest acte.
  • Dimarts 24 de setembre a les 18.00 h. Recorregut: carrer de Pelai, plaça de Catalunya, la Rambla, carrer de Ferran i plaça de Sant Jaume.
 • Toc a plegar: Els gegants de la Ciutat s’acomiaden de la festa ballant la ‘Contradansa dels gegants’.
  •  
   • El dimarts 24 de setembre a les 20.30 h. Recorregut: carrer de la Llibreteria, carrer de Veguer, plaça del Rei, avinguda de Santa Clara, carrer de Pietat, carrer del Bisbe, plaça Nova, carrer de Boters, carrer del Pi, plaça del Pi, carrer de Cardenal Casañas, la Rambla i el Palau de la Virreina.