La història de Barcelona Informació-010 a través d'un recull documental de 117 títols

El SEDAC incorpora al seu fons un recull documental que repassa la història de Barcelona Informació-010 des dels seus orígens.

..
12/02/2024 - 13:40 h

El SEDAC incorpora al seu fons un recull documental que repassa la història de Barcelona Informació-010 des dels seus orígens.

El passat 2022 se celebraven quaranta anys des que el 010, el telèfon d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona, començava el seu servei. En commemoració d’aquesta data assenyalada, Armand Gasulla Fernández, que va treballar en aquest servei d’informació municipal, va fer un donatiu al SEDAC d’un conjunt de documents que permeten traçar la història de Barcelona Informació des dels seus orígens l’any 1982 fins als inicis del nou mil·lenni, concretament fins al 2002.

El conjunt documental, que s’acaba d’incorporar al fons del SEDAC, consta de 117 títols, entre els quals es poden trobar fullets informatius, dossiers interns, notícies relatives als serveis oferts des del 010, postals, directoris, comunicacions internes, mapes i materials de formació per a informadors, entre altres.

Aquest donatiu adquireix una gran importància històrica per conèixer el desenvolupament, durant els seus primers trenta anys de vida, d’aquest servei d’informació que l’Ajuntament de Barcelona ofereix a la ciutadania barcelonina. A través dels documents que el constitueixen, es poden conèixer els orígens del 010, el seu funcionament, els múltiples serveis d’informació oferts, les funcions exercides pels seus treballadors i les activitats culturals sobre les quals feien difusió, entre molts altres aspectes.

Els trenta anys que abasta el fons troben un dels seus punts àlgids en els Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992, moment en què l’activitat cultural i institucional de la ciutat va ser frenètica, i des de Barcelona Informació es va fer una gran tasca d’atenció ciutadana.