Primer premi “Why Violence?”

Primer premi “Why Violence?”

09/06/2020 - 11:44

Redacció

Adreçat a persones de Barcelona de totes les edats que vulguin compartir a través d’una foto, un vídeo o un text idees creatives per millorar la convivència en temps de la covid-19.

“Why Violence?” és un programa educatiu de sensibilització contra les violències quotidianes que involucra joves de secundària en processos col·laboratius de creació i expressió artística, amb l’objectiu d’activar discursos i accions en defensa d’una cultura de la no-violència al seu entorn.

El programa pretén visibilitzar diferents formes de microviolències perquè el jovent prengui consciència del fenomen i adopti una posició ferma contra aquestes situacions que es poden donar en el seu dia a dia. En concret, incorpora la metodologia de l’aprenentatge servei per connectar les experiències d’aprenentatge en l’àmbit escolar amb el territori, mitjançant el desenvolupament d’un servei de sensibilització contra les microviolències que involucra el veïnat.

Aquest any, a més dels tallers que encara s’estan impartint en cinc centres de la ciutat, i a causa de la situació excepcional que vivim i que afecta la nostra vida quotidiana, hem considerat important anar més enllà i crear propostes col·lectives per intercanviar experiències, consells i idees que ajudin a cuidar la convivència amb la família i la comunitat.

Fruit d’aquesta voluntat neix el primer premi “Why Violence?”, amb la idea que tothom hi pugui participar i compartir experiències, idees o reflexions que ajudin a mantenir relacions saludables amb les altres persones i, per tant, una bona convivència.

Alguns exemples de propostes per participar són un vídeo que mostri les rutines diàries que seguim per sentir-nos bé, una foto amb un text curt que expliqui com ens repartim la feina a casa per ser un equip, un microrelat que narri com podem donar suport als veïns i veïnes o com ajudem un amic o amiga que se sent sol, i per què no, un poema dedicat a algú que trobem a faltar. Hi ha moltes possibilitats, la idea és ser el més creatiu possible!

Com hi podeu participar?

  1. Podeu pujar els vídeos, fotos o textos a qualsevol xarxa social (Facebook, Twitter i/o Instagram). Es pot participar amb fins a tres peces.
  2. Cal incloure en la publicació l’etiqueta #PremiWhyViolence.
  3. Un cop publicat, l’equip organitzador es posarà en contacte amb la persona concursant per confirmar-li que forma part del concurs.

Tipus de propostes

  • Text: textos breus de fins a 500 caràcters en format de microrelat o poema.
  • Vídeo: vídeos de fins a 1 minut de durada enregistrats en horitzontal. Es pot utilitzar qualsevol tècnica artística o creativa i no és necessari que els o les participants hi apareguin.
  • Foto + text: una fotografia acompanyada d’un petit text, un peu de foto o un comentari que complementi la idea principal.

Termini de publicació

Del 25 de maig al 25 de juny 2020 (ambdós inclosos).

Jurat i premi

El jurat està format per l’equip del projecte “Why Violence?”. Les persones guanyadores es donaran a conèixer a través de les xarxes socials i a la pàgina web de “Why Violence?” el 30 de juny de 2020. Prèviament es comunicarà com es farà l’entrega del premi.

El concurs consta de tres premis de 100 euros en consum cultural en un establiment de Barcelona per als millors continguts. A més, els materials guanyadors es publicaran i difondran a la pàgina web i a les diferents xarxes socials de “Why Violence?”.

Projecte de la Direcció de Prevenció de l’Àrea de Seguretat i Prevenció, amb la participació del Consorci d’Educació de Barcelona i coordinat per Connectats Cooperativa en col·laboració amb l’Associació El Globus Vermell.

Documents adjunts