Barcelona serà la seu de la conferència final de Secur’cities

La ciutat de Barcelona serà la seu de la conferència final del projecte europeu Secur’cities els dies 3 i 4 de novembre. Aquest projecte té com a objectiu reforçar la prevenció i preservar els espais públics per continuar organitzant-hi grans esdeveniments i concentracions de persones amb seguretat.

..
06/10/2022 - 15:24 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Els atacs terroristes i altres incidents crítics que s’han produït en diverses ciutats europees en els darrers temps han evidenciat la necessitat de redissenyar les estratègies de seguretat vigents i de desplegar noves pràctiques i metodologies que permetin protegir la ciutadania i, al mateix temps, gaudir amb normalitat i llibertat dels espais públics.

En aquest context, la Comissió Europea va crear el fons Internal Security Fund Police (ISFP), que pretén donar suport a les ciutats per reforçar la seguretat reconeixent el paper clau i imprescindible de les autoritats locals en la prevenció i la protecció de la població davant d’una amenaça terrorista.

Barcelona i Lió van obtenir el 2019 finançament del fons ISFP per impulsar el projecte Secur’cities amb l’objectiu de millorar la protecció dels espais públics en què tenen lloc esdeveniments o activitats amb gran afluència de públic davant d’incidents crítics. El projecte, d’una durada de tres anys, ha tingut un pressupost de 2,78 milions d’euros, i el 90% d’aquest import ha estat finançat per la Comissió Europea a través del fons ISFP.

En la conferència final de Secur’cities, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre a la Fundació Miró, es presentaran les activitats realitzades en el marc d’aquest projecte amb la participació d’actors clau del sector de la seguretat pública de la capital catalana i de Lió i amb més d’un centenar d’assistents.