Campanya per a la tinença responsable d’animals de companyia

Els parcs, les places i els jardins de la ciutat són els espais on més es pateix l’incivisme d’alguns propietaris i cuidadors de gossos que no respecten la convivència. Amb l’objectiu de corregir aquestes actituds incíviques, la Guàrdia Urbana inicia una campanya de control que estarà activa tota la setmana, fins diumenge, 19 de novembre.

..
13/11/2023 - 13:32 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Els objectius generals de la campanya són els següents:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics respecte a la tinença d’animals de companyia, sobretot de gossos.
  • Conscienciar els propietaris de la importància de complir la normativa vigent i, molt especialment, la normativa específica per a gossos potencialment perillosos.
  • Verificar que els animals porten sistemes de subjecció com collar, arnés, corretja, cadena o morrió.
  • Verificar el cens i la identificació dels animals de companyia i, sobretot, dels gossos (implantació subcutània d’un microxip realitzada pel veterinari o tatuatge).
  • Evitar la presència d’animals de companyia en parcs infantils o jardins freqüentats per infants.
  • Fer complir la normativa en relació amb la presència de gossos al transport públic.

En definitiva, mitjançant aquest dispositiu els membres del cos actuaran davant les conductes relacionades amb la tinença d’animals de companyia que comportin una alteració de la convivència o la degradació de l’espai públic.

L’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals (OPTVA) regula les interrelacions de persones i animals domèstics als espais públics i dona eines efectives a la Guàrdia Urbana per fer front als comportaments incívics que poden afectar la convivència.