Comença la temporada de bany a les platges de Barcelona

Ja ha començat la temporada de bany, en règim de temporada mitjana, a les platges de Barcelona. Els darrers mesos diferents equips han estat treballant per condicionar l’espai i instal·lar la infraestructura per assegurar l’inici de l’activitat. La temporada mitjana inclou fins a l’1 d’abril, els caps de setmana d’abril i el mes de maig, i a partir del 25 de maig començarà la temporada alta de bany.

Banyistes a la sorra i nedant a la platja del Bogatell vistos des de l'espigó del Bogatell
23/03/2024 - 10:24 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

La temporada de bany s’estrena amb una novetat a la zona de banys del Fòrum, que oferirà un servei de dinamització social amb activitats socioeducatives que inclourà activitats dirigides especialment a joves, com aiguagim, natació o tallers diversos.

Activació de serveis

Entre els diversos serveis que s’engeguen amb la temporada mitjana hi ha el servei de salvament i socorrisme, que fa tasques de vigilància, informació, assistència i rescat, amb un equip de trenta socorristes. La platja de la Nova Icària i la zona de banys del Fòrum activaran el servei de bany assistit, que ofereix suport al bany per garantir l’accessibilitat de tothom. També es disposarà del servei de guinguetes, gandules i para-sols, i obriran els lavabos públics de l’espigó del Gas i del Somorrostro, el Bogatell, la Mar Bella, Llevant i el Fòrum, que funcionaran de 10.00 a 18.30 hores en temporada mitjana i fins a les 19.30 hores en temporada alta. Amb motiu de l’estat d’emergència per sequera, i com a mesura d’estalvi d’aigua, les dutxes i els rentapeus estaran fora de servei.

El reforç del servei de neteja de la sorra i el servei de neteja de la superfície del mar també es posaran en funcionament, així com el servei d’informació de la Barceloneta, el Bogatell i la Mar Bella. A través del web de platges també es pot consultar informació en temps real de l’estat del mar, l’ocupació o la presència de meduses, entre altres.

A partir de l’1 d’abril la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, formada per un centenar d’agents, s’encarregarà de patrullar a les deu platges del litoral barceloní.

Esport a la platja

Enguany es continuen desplegant mesures de regulació i ordenació de l’ús esportiu de les platges de Barcelona, aprovat el gener del 2023. Es podrà practicar esport lliure sense limitació horària a les sis zones habilitades a les platges de Sant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i el Bogatell. Pel que fa a la pràctica d’esport organitzat, hi ha set pistes habilitades. Tota la informació dels usos esportius es troba al web de les platges de Barcelona.

Platges sense fum

Un any més les platges són espais lliures de fum, amb la prohibició expressa de consumir productes de tabac i dispositius susceptibles d’alliberar nicotina. El servei d’informació de platges farà el seguiment de les platges sense fum i informarà els usuaris i usuàries de la regulació vigent i dels efectes nocius del tabac i les burilles en la salut de les persones i en l’entorn.