Comença una nova campanya de la Guàrdia Urbana de control d’alcoholèmia i drogues

La Guàrdia Urbana posa en marxa el dispositiu de servei 0,25, que estarà actiu fins dimarts vinent a tota la ciutat. La conducció amb alcohol o drogues a l’organisme és un factor de risc en la sinistralitat, i els controls preventius són una de les eines més eficients per evitar la circulació de conductors amb risc potencial de tenir un accident.

..
19/06/2024 - 08:00 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és reduir la sinistralitat viària, tant en nombre d’accidents com de víctimes, i, més específicament, prevenir i detectar el màxim nombre de persones conductores que donin un resultat positiu als tests i adoptar les mesures correctores adients.

Les conductes prioritàries d’actuació són la conducció amb una taxa d’alcohol superior a la permesa o amb presència de drogues a l’organisme, no sotmetre’s a les proves de detecció quan sigui obligatori i, en general, totes les que comportin situacions de risc.

Amb independència dels equips assignats específicament a la campanya, totes les patrulles de servei a la via pública intensificaran la detecció de conductes infractores relacionades amb aquest objectiu.