S’obren les inscripcions per al 29è Fòrum Barcelona de Seguretat Viària

La 29a edició del Fòrum Barcelona de Seguretat Viària se celebrarà el 30 de novembre al CaixaForum Macaya de Barcelona amb el títol “La conducció temerària: la influència de l’alcohol i les drogues”.

..
14/11/2023 - 12:30 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

El consum d’alcohol i de drogues és un dels factors que té més influència en la conducció temerària i el que suposa un risc més alt tant per als conductors i conductores com per als i les vianants.

El 29è Fòrum Barcelona de Seguretat Viària compartirà diferents enfocaments, tant des de la perspectiva policial i legal com social, institucional i de salut, un repte que apel·la a la corresponsabilitat dels usuaris i les administracions. El programa complet del fòrum està disponible a la seva pàgina web.

És important destacar que l’any 2022 l’alcohol va tornar a ser la principal causa indirecta dels sinistres de trànsit a Barcelona: va influir en 225 sinistres, i es van detectar 14.307 conductors que conduïen sota els efectes de l’alcohol o de substàncies estupefaents, una mitjana de 39 al dia. El nombre de denúncies penals per conducció temerària interposades per la Guàrdia Urbana va ser de 50.

La jornada se celebrarà el dijous 30 de novembre, de 10.00 a 14.00 hores, al CaixaForum Macaya de Barcelona, i tothom que hi estigui interessat pot assistir-hi inscrivint-se prèviament en aquest enllaç.