Welcome to Barcelona

Consells de seguretat i convivència per al turisme

Barcelona ha esdevingut un referent turístic els darrers anys, gràcies a les característiques singulars i els múltiples atractius culturals i d’oci que ofereix, l’ampli ventall d’allotjament, les infraestructures i la vida al carrer. També és un pol d’atracció internacional per l’activitat empresarial que presenta.

Som una ciutat oberta, acollidora i segura. Per això, donem la benvinguda a les persones visitants, els oferim consells i informació perquè puguin gaudir plenament de l’estada i compartir, amb els veïns i veïnes, des de la convivència i el respecte, tot el dinamisme i vitalitat dels barris i espais emblemàtics.

Benvingudes i benvinguts a Barcelona.

 

Consells seguretat:

No perdeu de vista l'equipatge, paquets o efectes personals, especialment en les estacions de trànsit i espais d'espera com halls d'estacions i hotel. Es recomanable identificar tots els embalums que es portin.
En espais oberts, terrasses o platges, tingueu cura de les vostres pertinences, no les perdeu de vista, i si heu de marxar un moment, demaneu que algú de la vostra confiança en tingui cura.
Porteu els efectes personals com documents,claus, diners, targetes de crèdit i objectes de valor (telèfons, càmeres...) protegits i no els descuideu especialment en aquells espais on hi ha més aglomeracions. Es millor portar els diners, targetes de crèdit i documentació en butxaques davanteres i interiors i bosses amb tancament.
Quan viatgeu en vehicles privats, eviteu deixar paquets i objectes a la vista, a l’interior del vehicle,especialment si són de valor (carteres, telèfons, bosses o elements electrònics...). Encara que aparqueu en un pàrquing vigilat deixeu el cotxe tancat amb clau i les finestres pujades i endueu-vos el comprovant d’entrada.
Quan viatgeu en transport públic, a les parades, andanes i interior de bus o metro, mantingueu les bosses tancades i a la vista. Eviteu cops i topades, poden ser l’oportunitat per als furts.
Mentre circuleu desconfieu de qui us alerti o d’irregularitats en el vehicle (roda punxada o llums foses...). Una benzinera és un bon lloc per aturar-vos arevisar el vehicle.

Consells convivència:

L’oferiment i venda ambulant de serveis, objectes i begudes sense permís és il·legal. Sovint són productes de dubtosa procedència i sense cap mena de garantia. Aquest tipus d’activitat pot estar vinculada a una xarxa delictiva que pot aprofitar-se de la precarietat d’altres. Tant la venda com la compra estan prohibides i són sancionables.
El consum i la tinença de drogues a l’espai públic no estan permesos i són sancionables. La venda de drogues no autoritzada és delicte.
Tant la contractació de serveis sexuals com l’activitat sexual a la via pública està prohibida i pot ser sancionada.
Si us allotgeu en un apartament turístic o habitatge d’ús turístic assegureu-vos que és legal i respecteu les normes i condicions d’ocupació. No sobrepasseu la seva capacitat ni organitzeu activitats que puguin molestar la resta de clientela i el veïnat. En cas de necessitat o dubte, contacteu amb la recepció o l’administració dels apartaments: tots els allotjaments han de disposar d’un telèfon d’atenció 24 hores.
Està prohibit el consum de begudes alcohòliques a l’espai públic en envàs de vidre o llauna. Aquest consum no està permès en cap cas si causa molèsties a la resta de persones i al veïnatge. Un consum abusiu d’alcohol comporta un risc per la vostra salut.
Les activitats a l’espai públic han de ser respectuoses amb la ciutadania. Respecteu el descans de tothom moderant el soroll i tingueu cura especial quan visiteu espais de gran afluència turística per tal de preservar la vida veïnal.
Els establiments només poden subministrar begudes alcohòliques a persones majors de 18 anys.
Respecteu els espais públics i col·laboreu en mantenir-los nets. Les actituds incíviques poden ser recriminades per la resta de ciutadans i ciutadanes i sancionades per la policia.
Està prohibida la venda d’alcohol entre les 23h i les 08h quan aquesta no vagi destinada a consumir-se en interior de local o terrassa de local de concurrència pública autoritzat.
A les platges especteu les senyalitzacions de les condicions de bany (bandera groga i vermella) i no passeu o us banyeu als espigons.
Està prohibit acampar als espais públics (incloses les platges), llevat dels llocs autoritzats.
Per raons de seguretat, no està permès fer volar drons a la ciutat de Barcelona.
Comissaries policia 24h (disposen d'oficina de denúncies)
*Servei d'atenció al turista: 932 562 477 / 932 562 478 (anglès i francès)
 
Mossos d'Esquadra
Tots els delictes
Guàrdia Urbana
Furts, robatori de vehicles i pèrdua de documentació
Districte de Ciutat Vella Carrer Nou de la Rambla, 76 - 78 Carrer de la Rambla, 43
Districte de l'Eixample Plaça d'Espanya, 1 Carrer Nàpols, 42 - 62
Districte de Sants-Montjuïc Carrer d'Ulldecona, 35  
Districte de Les Corts Travessera de les Corts, 319 - 321  
Districte de Sarrià-Sant Gervasi Carrer d'Iradier, 9 - 11 Avinguda J V Foix, 55
Districte de Gràcia Avinguda de Vallvarca, 169 - 205  
Districte d'Horta-Guinardó Carrer de la Marina, 347 - 349  
Districte de Nou Barris Carrer d'Aiguablava, 55  
Districte de Sant Andreu Passeig de Torras i Bages, 125 - 145 Carrer Sagrera, 179
Districte de Sant Martí Carrer de Bolívia, 30 - 32  
Oficina Conjunta de la Barceloneta Passeig Joan de Borbó, 32, D'octubre a maig (inclosos): de 9 a 21h