Afectacions de la mobilitat amb motiu de l’illa literària de Sant Jordi

El 23 d’abril celebrem Sant Jordi amb una gran illa tancada al trànsit al cor de l’Eixample i a Ciutat Vella, reservada als veïns i veïnes i a les parades de llibres i roses. L’espai quedarà comprès entre la Diagonal, la Gran Via i el carrer de Balmes i el de Pau Claris, que s’estendrà per la Rambla.

Una parella de persones grans mostren el llibre i la rosa que s'han regalat amb motiu de Sant Jordi. Autora: Mònica Moreno
17/04/2024 - 15:10 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Des de les 22.00 hores del 22 d’abril i fins a les 4.00 hores del 24 d’abril estarà prohibida la circulació rodada, inclosos els vehicles de mobilitat personal i les bicicletes, a les vies següents: pg. Gràcia fins a av. Diagonal; av. Diagonal, des de Balmes fins a pg. Gràcia (calçada de mar); rbla. Catalunya, des de Gran Via fins a av. Diagonal; Casp, des de pg. Gràcia fins a Pau Claris; Diputació, des de pg. Gràcia fins a Balmes; Consell de Cent, des de Balmes fins a Pau Claris; Mallorca, des de Pau Claris fins a Balmes; Provença, des de Pau Claris fins a Balmes; Rosselló, des de Balmes fins a pg. Gràcia; Còrsega, des d’av. Diagonal fins a rbla. Catalunya i pl. Catalunya. A la pl. Catalunya el trànsit es limitarà a un carril de circulació, a la calçada del Llobregat

A més, es restringirà el trànsit a la Rambla des de les 09.00 hores fins a les 21.00 hores del dia 23. També hi pot haver afectacions a les vies que desemboquen al perímetre de l’illa literària i a la Rambla, segons l’aglomeració d’assistents i l’ocupació de les calçades.

Es facilitarà l’accés i la sortida dels pàrquings públics afectats per l’aïllament al trànsit, amb itineraris habilitats d’entrada i sortida.

A més de l’illa literària de l’Eixample i Ciutat Vella, tots els districtes tindran espais reservats per a la venda de llibres i roses, amb diverses activitats.

Afectacions del transport públic

Hi haurà diverses línies de bus afectades durant tot el dia, que es desviaran o de les quals es limitarà el recorregut, i seran les següents: D50, H8, H10, V15, V17, 6, 7, 19, 22, 24, 33, 34, 52 i 54 i les rutes vermella i blava del Bus Turístic. El servei de metro es reforçarà i s’incrementarà el nombre d’agents d’atenció al client i de vigilants de seguretat. Podeu ampliar la informació al web de TMB i planificar els desplaçaments a través de “Com s’hi va”.

A causa de les restriccions, es recomana accedir en transport públic o a peu a l’illa literària, així com als espais reservats per a la venda de llibres i roses de la resta de la ciutat.

Més informació

Notícies relacionades