Dispositiu per evitar distraccions en la conducció

Fins diumenge, 14 d’abril, la Guàrdia Urbana intensificarà el control de les infraccions relacionades amb la manca d’atenció permanent en la conducció, l’ús inadequat del telèfon mòbil o de qualsevol dispositiu i el fet de no respectar els semàfors i la prioritat dels vianants.

Inspecció GUB a taxi IMT
08/04/2024 - 07:40 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Les distraccions en la conducció constitueixen una de les causes principals de sinistralitat. L’ús de les xarxes socials i altres aplicacions mitjançant els dispositius de telefonia mòbil, així com fer servir auriculars, forma part del nostre dia a dia i hem de ser conscients dels riscos que comporta a l’hora de conduir. Segons el darrer informe de sinistralitat, el 2023 la primera causa directa de sinistres relacionada amb els conductors va ser la manca d’atenció en la conducció, i amb els vianants, no obeir el semàfor.

És per això que s’impulsa aquesta campanya per incrementar la seguretat viària, que estarà activa aquesta setmana durant les 24 hores del dia en totes les vies de la ciutat. La planifiquen i coordinen el Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra.

Cal recordar que no es poden fer servir auriculars ni dispositius de telefonia mòbil en conduir, ni tan sols en el cas de bicis, cicles o qualsevol altre vehicle de mobilitat personal. Podeu consultar la normativa detallada al web de Mobilitat Segura.

Les víctimes dels sinistres de trànsit són evitables, n’hem de prendre consciència perquè tots els efectius s’impliquin cada vegada més a aconseguir arribar als objectius de reduir un 50% el nombre de lesionats greus i morts, tal com indica l’Estratègia de seguretat viària 2030, amb l’horitzó de zero víctimes mortals l’any 2050.