Nova ubicació del Parc de Bombers de l’Eixample

La Comissió de Govern ha aprovat, aquesta setmana, un conveni urbanístic que permetrà ubicar el Parc de Bombers de l'Eixample al solar de la Mercedes, a la confluència de l’avinguda de Sarrià amb els carrers del Comte d’Urgell i Londres, gràcies a un acord amb la propietat. El Parc està situat temporalment al parc de Joan Miró. La nova ubicació compleix les necessitats del cos pel que fa als desplaçaments i la resposta dins la seva àrea de servei. 

..
05/07/2024 - 12:03 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un acord estratègic per a la ciutat, i en especial per al Districte de l’Eixample i els Bombers de Barcelona, que desbloqueja la ubicació definitiva de la caserna de l’Eixample després d’estar anys ubicada temporalment al parc de Joan Miró.

L’acord preveu que el solar, actualment qualificat de “17/6. Transformació a parc urbà”, passi a tenir una part qualificada de “7. Equipament”, per establir-hi la caserna amb un sòl previst de 2.215 m2, un sostre de 2.100 m2 sobre rasant i dues plantes al subsol; i una altra part a “18. Usos comercials i terciaris”, de propietat privada, que serviria per poder finançar l’operació, per a oficines i usos comercials.

L’inici d’obres està previst per al 2029 i fins llavors l’oficina de vendes de vehicles continuarà en la seva ubicació actual.