Celebració de l'acte de cloenda del curs 2023 del projecte REMI

persones grans. Han participat més de 800 persones grans de 10 equipaments socioculturals -majoritàriament casals municipals de gent gran-, de cinc districtes de Barcelona

El passat gener, la Fundació Salut i Envelliment UAB va organitzar l’acte de cloenda 2023 del projecte REMI, al Centre Cultural La Farinera del Clot (Barcelona).

En l’acte s’han presentat els resultats del 2023 i un vídeo-resum del projecte. Enguany, unes 1.000 persones de diferents equipaments socioculturals de Barcelona han participat o fet de voluntàries en diverses activitats grupals de reminiscència. També s’han realitzat orientacions psicopedagògiques individuals davant les pèrdues de memòria a les persones grans que assisteixen als casals i/o centres cívics participants.

El projecte REMI, en marxa des del 2016, pretén contribuir a la prevenció del deteriorament cognitiu en persones grans mitjançant la teràpia de reminiscència. A través de sessions de participació sociocultural grupal, s’utilitzen eines i recursos audiovisuals que estimulin els records i emocions de fets vitals del passat de les persones grans. Aquesta metodologia fomenta la connexió amb altres persones, i a recuperar i posar en comú fets passats d’una memòria generacional compartida: un succés històric, un èxit musical o un costum propi d’aquella època.

Durant a jornada també es va presentar la programació del primer trimestre del 2024 del projecte REMI. Les activitats grupals es duran a terme durant els mesos de febrer  i març, amb tallers grupals de reminiscència sobre la dècada dels anys 60 i itineraris pels diferents barris de la ciutat. A més, es continuarà oferint l’espai d’orientació psicopedagògic  als  equipaments col·laboradors i es reforçarà el paper del voluntariat en el projecte.

Aquest projecte compte amb el suport l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació La Caixa, mitjançant la convocatòria de projectes socials.