Què és VinclesBCN?

VinclesBCN és un servei de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona que combat la soledat reforçant les relacions socials de les persones grans que se senten soles i millorant-ne el benestar mitjançant les noves tecnologies.

Amb VinclesBCN les persones usuàries poden gestionar les seves relacions socials utilitzant com a instrument de comunicació una aplicació senzilla instal·lada en una tauleta o un telèfon intel·ligent. L’app permet la comunicació entre la persona usuària, la seva família i el seu cercle d’amistats, així com amb les persones que formen els grups de VinclesBCN. La comunicació es fa en format de missatge de text, fotografia i vídeo.

Cada persona usuària té accés a dues xarxes:

  • XARXA PERSONAL Xarxa pròpia de cada persona, formada per familiars i amistats.
  • XARXA GRUPAL Comunitat de persones grans usuàries de Vincles BCN que viuen a la mateixa zona i/o tenen interessos comuns. Professionals dinamitzadors promouen la participació en converses i en activitats per acostar les persones usuàries a la comunitat del barri i a les activitats de la ciutat

A partir de l’octubre de 2021 poden sol·licitar també el servei VinclesBCN persones grans amb discapacitat auditiva. Es contactarà amb elles per correu electrònic o pel WhatsApp del mòbil que ens indiquin al formulari. Les persones grans sordes signants disposaran d’un dinamitzador amb formació en la llengua de signes.