Destacat

  • La nostra memòria anual recull les dades més destacades de l’activitat duta a terme per l’Arxiu Municipal de Barcelona. Aquí pots consultar tot el que hem fet durant el passat 2017.

  • En commemoració del primer aniversari dels atemptats terroristes del 17 d'agost, s'ha posat en marxa el web "Memorial la Rambla 17A", on es poden consultar els documents que la ciutadania va dispositar al lloc dels fets i que l'Arxiu Municipal Contemporani s'ha encarregat d'inventariar, preservar i difondre.

  • Els diversos centres que formen part de l’Arxiu Municipal de Barcelona varien els horaris d’atenció al públic durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre

  • L'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc acull una mostra sobre la importància de l'Arxiu i la documentació que conserva, la qual ens ajuda a comprendre les transformacions del territori de Sants i la seva societat al llarg del temps. Fins al 10 de setembre.

  • Saps quina documentació conserven i quines activitats ofereixen? Aquí pots consultar tota la informació de cadascun dels centres d’arxiu i les dades per posar-t’hi en contacte

  • L’Arxiu Municipal de Barcelona dóna accés a la consulta presencial dels fons documentals de l’Administració municipal des de la creació del règim municipal barceloní fins a l’actualitat i als fons privats rellevants per a la historia de la ciutat

  • Vols veure com va canviar la fesomia de la ciutat arran dels Jocs Olímpics? Ara que se’n compleixen 25 anys, et convidem a visitar l’exposició virtual ‘Barcelona’92 Visita d’Obres’. Descobreix la metamorfosi que va viure Barcelona!

  • A la imatge es plasma el text "Barcelona, ciutat de pau" acompanyat del dibuix d'una branca d'olivera

Notícies

Retrat de les festes majors de Barcelona

dl., 20/08/2018 - 13:00h

Barcelona de festa major. Fem un repàs a algunes de les principals festes majors de...

"Ara la documentació recollida a la Rambla ja està a disposició de la ciutadania i, per tant, dels investigadors".

dv., 17/08/2018 - 11:00h

L'Arxiu amb lupa. Entrevista a Adela Martínez, conservadora de l'Arxiu Municipal...

La Rambla, any zero

dl., 13/08/2018 - 10:30h

Commemoració 17A. Barcelona commemorarà el primer aniversari dels atemptats a...

Canal de Vídeo

Després dels atemptats del 17 d'agost del 2017, persones de tot arreu van dipositar a la Rambla, de manera espontània, més de 12.000 objectes i documents com a mostra d’homenatge a les víctimes i suport a les seves famílies. Ara, coincidint amb el primer aniversari dels atemptats, es posarà a disposició de tota la ciutadania el web “Memorial la Rambla 17A”, que contindrà l’arxiu digital de totes aquestes ofrenes i dels llibres de condol per preservar la memòria col·lectiva i com a reconeixement de les víctimes.
Escola Superior d'Arxivistica

Veure més

SEDAC

Veure més

Ass. d'Arxiv. de Cat.

Veure més

BCNROC

Veure més

Barcelona cultura

Veure més