Systeria Teatre
Teatre

Systeria Teatre és un grup teatral barcelonès format per quatre artistes asturianes: Helena Benot, Nerea Toral, Clara Heredia i Juls Benot. El desig de crear un projecte en conjunt neix a la seva ciutat natal l'any 2017, quan decideixen traslladar-se a Barcelona per seguir creixent i formant-se com a artistes cap a la creació d'un teatre de temàtica feminista. "Mariana Pineda: Llibertat i simbolisme" va ser la seva primera posada en escena, una adaptació a microteatre sobre la mort de Mariana Pineda de Lorca.

El nom de "Systeria" neix d'un joc de paraules: la primera d'elles fa referència al terme: "Sisterhood" (germanor), una premissa fonamental d'aquest grup de teatre. D'altra banda es fa referència al terme "hysteria", el qual fa al·lusió a la malaltia que es diagnosticava a moltes dones al segle XIX per l'anomenat "desig sexual reprimit". És per això que cadascuna de les seves components adquireix el nom de "Systérica".

"Marianita" pretén rescatar, no només la veu de Mariana Pineda, sinó també la veu de tantes dones silenciades que van donar la seva vida pels ideals de llibertat; recordar que escoltant-les no cauran mai en l'oblit.

Systeria teatre pretén ser un crit cap a la llibertat, cap a la conscienciació, un obrir d'ulls per a una societat adormida.

Compartir