L’alimentació és molt important en el nostre dia a dia però Què en sabem dels aliments?
Al programa El comerç i les escoles s’ofereixen visites a 13 comerços que treballen en l’àmbit de l’alimentació, alguns d’ells són fins i tot emblemàtics!
Aquests dies els comerciants que es dediquen a l’alimentació estan molt enfeinats garantint que totes les famílies puguin comprar els aliments que necessiten i davant a prohibició de fer llargs desplaçaments, el comerç de proximitat ha cobrat un gran valor.
Per sort, Barcelona no s’entén sense el comerç. En el nostre model de ciutat, el comerç afavoreix les xarxes urbanes i li aporta una personalitat i identitat pròpies.
En aquesta sopa… de lletres, s’hi troben 6 valors que defineixen el comerç de proximitat, sabríeu trobar-los?
Alguns dels comerços que participen en el programa del Comerç i les escoles són testimonis vivents de grans moments històrics de la ciutat de Barcelona.
És el cas de la Cansaladeria Puig, fundada l’any 1957 conserva un secret en el seu edifici. Sabeu quin és?
Us atreviu a posar a prova els vostres coneixements sobre el consum de proximitat?
Seran certes o falses.
Curiositat
Aquests dies ens estem adonant de quins són els productes essencials i quins no són tan essencials. Les famílies prenen més temps a planificar la seva compra, sovint no tenen diferents marques o formats del mateix producte per escollir i sortir a comprar es converteix en tot un repte d’organització i d’aplicació de les mesures de prevenció recomanades pel departament de salut. Els aliments han agafat un nou estatus a casa nostra, són més valorats i ens esforcem més per no llençar-los. Per això us proposem tenir ben a mà aquesta guia per evitar el malbaratament alimentari, hi trobareu exercicis molt útils que podeu provar a casa!
Que creieu que us recomanarien les vostres àvies i avis, grans mestres de l’aprofitament dels aliments, per evitar el malbaratament alimentari? Compartiu els seus consells amb el coixinet #BCNcomerç.
Repte
Sabíeu que diuen que la coliflor és bona per a la memòria? Sabem que no és un aliment molt popular però, que me’n dieu de la pizza? El repte que us proposem aquesta setmana és fer una pizza amb base de coliflor. Us hi atreviu?
Com fer una #colipizza?
- Piquem la coliflor crua, la bullim amb vapor, n’extraiem l’excés d’aigua i ho barregem amb 100gr de farina de cigrons i 100gr de farina de blat.
- Barregem bé amb les mans i hi afegim un ou. Remenem, hi afegim una mica d’oli i d’orenga.
- Fem una bola, i ja la podrem estendre sobre el paper de forn una mica untat amb oli. Ja tenim la base! I com que la cuina és 50% creativitat i 50% paciència, ara deixem la imaginació lliure per afegir-hi els ingredients que més ens agradin i posarem la nostra superpizza al forn.
Us animem a compartir la vostra colipizza a les xarxes socials amb el coixinet #BCNcomerç.
Els comerços que obren les seves portes a les escoles són:
Pans creatius
Forn del barri
Forn Elias
Forn de la Trinitat
Çukor
Super-Carn Escofet
Torrons Vicens
Cansaladeria Puig
Xarcuteries Bosch
Bebe-Té
Veritas
Forn Sarret
Graneria Sala
Bracafè