Contingut principal
Al contingut principal

Programa

El comerç i les escoles

Educar per un consum crític i responsable

Nens/es mirant exposició

‘El comerç i les escoles’ promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat, amb l’objectiu de crear una cultura de consum crític i responsable des de ben petits. Comerços i escoles formen un binomi essencial als nostres barris, com a elements creadors i vertebradors de la VIDA de la ciutat. Aquest binomi tan necessari és el que va impulsar aquest projecte educatiu, i el que l’ha fet bategar durant més de 10 anys.

El programa ofereix als centres educatius l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de la nostra ciutat i elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable. ‘El comerç i les escoles’ és una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

Espai bici

Vídeos promocionals

Activitats

Posem en contacte el món comercial i el món educatiu

Nens/nenes mirant exposició

Visites guiades presencials o virtuals

Permeten conèixer el comerç de proximitat i els principals sectors comercials amb el testimoni dels comerciants mateixos.

Punts de llibre

Premi Punt de Llibre

Fomenten la creativitat i permeten copsar el punt de vista de l’alumnat sobre el comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic.

Geoemblemàtics

Geoemblemàtics

Per descobrir la importància del comerç emblemàtic i el seu valor històric i cultural a través de les noves tecnologies.

Tallers de consum

Tallers de consum presencials o digitals

Permeten conèixer i reflexionar sobre les claus per convertir-se en consumidors responsables, actius i crítics.

Gimcanes

Per descobrir el comerç de barri i adonar-se de la importància dels establiments de proximitat seguint diferents pistes que porten de botiga en botiga.

Impacte en el territori

Un tàndem que dóna vida a la ciutat

54

comerços

109

centres educatius

10

districtes

11.185

alumnes