Contingut principal
Al contingut principal

Visites Guiades

Les visites guiades suposen el contacte més directe entre els comerciants i els infants i joves. Una oportunitat de conèixer l’univers del comerç de proximitat de manera privilegiada, descobrint l’ofici que realitzen els comerciants, les tasques i el funcionament dels propis comerços, els magatzems o els obradors. De la mà dels mateixos comerciants, l’alumnat participant pot descobrir els secrets que s’amaguen a cada racó de les botigues i les activitats que s’hi desenvolupen, participant en una activitat pràctica que els introdueix en el dia a dia dels comerciants.

Així, les escoles es desplacen a les botigues per conèixer la feina del comerciant i realitzar un taller per descobrir, de manera pràctica, l’activitat del comerç. Les visites i la realització de les activitats les fan els mateixos comerciants, de manera que l’alumnat pot viure l’experiència en primera persona i de forma molt més enriquidora.

Durant la visita, el comerciant explicarà a l’alumnat el gremi al qual correspon el comerç, la seva història, els principals productes que s’hi venen, els espais que configuren la botiga, la seva feina en el dia a dia de la botiga, etc. Finalment, es realitzarà una petita activitat pràctica on els alumnes tenen l’oportunitat d’experimentar l’ofici en qüestió: amassar el pa amb les pròpies mans, arremangar-se i experimentar amb els colors en una casa de belles arts, conèixer tots els estris i aparells que hi ha en una ferreteria, veure com s’organitza una llibreria, aprendre com es mesuren els problemes de visió, etc.

El termini d’inscripció finalitzarà el proper 18 d’octubre.

Pel curs 2019-2020, hi ha 58 comerços, distribuïts en tots els districtes de la ciutat, que us obren les portes i es disposen a revelar-vos alguns dels seus secrets.

Si ho desitgeu podeu consultar i descarregar la informació general d’aquesta activitat

Aquí podeu trobar orientacions pel professorat d’educació infantil.

Aquí podeu trobar orientacions pel professorat d’educació primària.

Aquí podeu trobar orientacions pel professorat d’educació secundària.

Aquí podeu trobar orientacions pel professorat de Batxillerat i FP.

Visites Guiades