Al contingut principal
Comerç i escoles
Activitat comerç i escoles

Activitats educatives per descobrir els valors del comerç de proximitat

Logo comerç i escoles

El comerç i les escoles

‘El comerç i les escoles’ promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat, amb l’objectiu de crear una cultura de consum crític i responsable en els alumnes des de ben petits.

Comerços i escoles formen un binomi essencial als nostres barris, com a elements creadors i vertebradors de la VIDA a la ciutat. Aquest binomi tan necessari és el que va impulsar aquest projecte educatiu, i també el que l’ha fet bategar durant més de 10 anys.

Sabem que aquest any, però, està sent insòlit per la situació sanitària que vivim. Però també sabem que volem continuar ensenyant i aprenent. Per això, des del programa ‘El comerç i les escoles’ hem fet tot el possible per continuar apropant el petit comerç a les aules aquest nou curs. Així, enguany la majoria d’activitats seran en línia, i les que no ho siguin estaran dissenyades per poder-les portar a terme de manera autònoma o a l’aire lliure.

Seguirem oferint als centres educatius l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de la nostra ciutat i d’elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

‘El comerç i les escoles’ és una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç de l’Àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Descarrega el fulletó general de Comerç i Escoles 2020-2021 en aquest enllaç.

Actualitat El Comerç i les Escoles

Novetats i històries a l’univers #ComercIEscoles

Activitats

L’essència del programa educatiu

Visites guiades

Visites guiades virtuals

Permeten conèixer el comerç de proximitat i els principals sectors comercials a través del testimoni dels comerciants mateixos.

Punt de Llibre

Premi Punt de Llibre

Fomenten la creativitat i permeten copsar el punt de vista de l’alumnat sobre el comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic.

Geoemblemàtics

Geoemblemàtics

Per descobrir la importància del comerç emblemàtic i el seu valor històric i cultural a través de les noves tecnologies.

Tallers de consum

Tallers de consum digitals

Permeten conèixer i reflexionar sobre les claus per convertir-se en consumidors responsables, actius i crítics.

Gimcanes

Per descobrir el comerç de barri i adonar-se de la importància dels establiments de proximitat seguint diferents pistes que porten de botiga en botiga.