Al contingut principal
Slide background
Comerç i escoles
Activitat comerç i escoles

Activitats educatives per descobrir els valors del comerç de proximitat

Logo comerç i escoles

El comerç i les escoles

‘El comerç i les escoles’ promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat, amb l’objectiu de crear una cultura de consum crític i responsable en els alumnes des de ben petits.

Comerços i escoles formen un binomi essencial als nostres barris, com a elements creadors i vertebradors de la VIDA a la ciutat. Aquest binomi tan necessari és el que va impulsar aquest projecte educatiu, i també el que l’ha fet bategar durant més de 10 anys.

La finalitat d’aquest projecte és continuar ensenyant i aprenent. Aquest curs des del programa ‘El comerç i les escoles’ tornem amb moltes ganes de reprendre la vida al barri i veure’ns les cares de nou. Per aquest motiu enguany reprenem les activitats presencials. Tot i això, l’oferta d’activitats en línia es manté un any més, així com les activitats a l’aire lliure i aquelles que es poden realitzar de manera autònoma des de les aules, perquè cada centre pugui escollir el programa que més s’adapti a les seves necessitats.

Seguirem oferint als centres educatius l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de la nostra ciutat i d’elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

‘El comerç i les escoles és una iniciativa impulsada per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona.

Descarrega el fulletó general de Comerç i Escoles 2023/24 en aquest enllaç.

Actualitat El Comerç i les Escoles

Novetats i històries a l’univers #ComercIEscoles

Comerç Carrer de Sants
Premi Punt de Llibre

Activitats

L’essència del programa educatiu

Visites guiades

Visites guiades presencials o virtuals

Permeten conèixer el comerç de proximitat i els principals sectors comercials a través del testimoni dels comerciants mateixos.

Punt de Llibre

Premi Punt de Llibre

Fomenten la creativitat i permeten copsar el punt de vista de l’alumnat sobre el comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic.

Geoemblemàtics

Geoemblemàtics

Per descobrir la importància del comerç emblemàtic i el seu valor històric i cultural a través de les noves tecnologies.

Tallers de consum

Tallers de consum presencials o digitals

Permeten conèixer i reflexionar sobre les claus per convertir-se en consumidors responsables, actius i crítics.

Gimcanes

Per descobrir el comerç de barri i adonar-se de la importància dels establiments de proximitat seguint diferents pistes que porten de botiga en botiga.