Esteu aquí

Nou dossier trimestral, centrat en l’Oficina per la No Discriminació i en la salut mental

Com i on denunciar una situació de discriminació, entrevista a la presidenta de Salut Mental Catalunya i una sentència condemnatòria en què es reconeix la discriminació com a agreujant.

Què faig si he patit una situació de discriminació? On l’he de denunciar? A aquestes i altres preguntes respòn l’article principal del dossier trimestral d’octubre de la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania. També explica què és una discriminació, per tal que puguis identificar si n’has patit una, i quins serveis ofereix l’Oficina per la No Discriminació.

La segona peça és, com de costum, una entrevista. En aquest cas, a Mercè Torrentallé, presidenta de Salut Mental Catalunya. Una de les reivindicacions principals de la Mercè és que el trastorn que pateix no la defineix com a persona: “Jo pateixo d’esquizofrènia paranoide, però no soc paranoica. Aquesta és la gran diferència”. També parla de la importància d’un acompanyament adequat i del teixit associatiu, així com de la salut mental del jovent o de la dinàmica de “pastilla i cap a casa” i els problemes que genera. 

Al dossier trobaràs una versió reduïda de l’entrevista. Pots llegir la versió completa al web del Centre de Recursos en Drets Humans.

Per acabar, el dossier compta amb una notícia sobre una sentència condemnatòria en què s’ha reconegut la discriminació com a agreujant. Es tracta d’uns fets que van tenir lloc el 17 d’octubre de 2019, en el marc de les manifestacions de protesta arran de la sentència del procés independentista català. Un grup organitzat de manifestants d’ultra dreta, amb simbologia franquista i nazi, va agredir un jove independentista quan tornava cap a casa pels carrers propers a la plaça d’Artós

L’Ajuntament de Barcelona, a més de personar-se com a acusació popular en el cas, va acompanyar el jove durant tot el procés amb atenció psicosocial i jurídica a través de l’Oficina per la No Discriminació.

> Llegeix el dossier trimestral d’octubre