La caiguda de la taxa de fertilitat, l’augment de l’esperança de vida i els canvis en les estructures familiars obliguen a revisar les polítiques públiques. Aquesta és la idea de partida del monogràfic sobre Crisi de natalitat i diversitat familiar publicat per la revista Barcelona Metropolis. En aquest número de la revista s’hi inclou l’article “Les polítiques familiars com un assumpte públic, estratègic i rendible” de la investigadora de l’Institut Infància i Adolescència, Elisa Stinus.
L’article “Impactos de la crisis de la vivienda en las vidas de niños, niñas y adolescentes” és un resum de la recerca etnogràfica sobre l’emergència residencial i els seus impactes en la infància de Barcelona, presentat al congrés de la Red Española de Política Social (REPS) de l’octubre 2023.
L’informe de recerca “Altaveus d’Infants a les Escoles: construint espais de diàleg dels infants amb la seva comunitat educativa per millorar el benestar dels nens i nenes” és el document en el qual es recullen tots els aprenentatges extrets de l’experiència de participació dels Altaveus d’Infants a les Escoles, que forma part de la tercera fase del programa de recerca i participació “Parlen els nens i nenes”.
Informe que fa una radiografia de l’estat de la infància i l’adolescència a la ciutat de Barcelona a partir de l’anàlisi de més de 200 indicadors endreçats a partir de 6 dimensions de la vida d’un infant. El principal valor de l’informe és la seva mirada transversal i evolutiva.
Informe de caràcter quantitatiu en què s’analitza quin és el context residencial de la infància a Barcelona i també el cost de l’habitatge i les dinàmiques d’expulsió a la ciutat. Aquest informe forma part del laboratori de recerca Inseguretat residencial i infància a Barcelona i complementa l’informe qualitatiu “Impactes de la crisi de l’habitatge en les vides dels infants i adolescents”.
Complete version in English of the Children’s Agenda (2nd edition). It is the document that collects the demands, proposals and ideas of the boys and girls of the city of Barcelona to improve the childhood well-being.
Informe etnogràfic que analitza els impactes qualitatius de la crisi de l’habitatge en les vides de les nenes, nens i adolescents de la ciutat, uns impactes profunds i que es donen en totes les esferes de la vida. Realitzat per l’antropòloga i investigadora col·laboradora de l’Institut Infància i Adolescència, Miryam Navarro, l’estudi s’ha fet durant més de 3 anys seguint a una vintena de famílies amb infants que viuen i pateixen els efectes de la inseguretat residencial al districte de Ciutat Vella de Barcelona. L’informe acaba amb unes recomanacions per millorar l’atenció a la infància en situació d’inseguretat residencial.
Article en què s’analitza l’estratègia de Barcelona Ciutat Jugable, en clau d’innovació en política pública. L’article analitza les aquesta política de transformació de l’espai públic en benefici de la infància i de tota la ciutadania, que també ha suposat transformacions metodològiques importants. Es tracta d’un article de l’Institut Infància i Adolescència, publicat a l’Anuari 2023 de l’Institut Metròpoli titulat “Recerca urbana per transformar”.
Aquest document és un resum executiu elaborat a partir de la jornada Infància i habitatge a Barcelona (coorganitzada per l’Institut Metròpoli i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona el 13 de juny de 2023) i dels dos informes del laboratori de recerca Inseguretat residencial i infància, dut a terme per l’Institut Infància i Adolescència entre el 2019 i el 2022. A partir d’aquest document breu d’una vintena de pàgines és possible fer-se una idea de les principals conclusions de la recerca i de la jornada, amb algunes cites destacades extretes de l’informe etnogràfic, així com un repàs d’algunes de les dades quantitatives sobre la crisi de l’habitatge i la infància a Barcelona.
Traducción al castellano del resumen ejecutivo elaborado a partir de la jornada Infancia y vivienda en Barcelona (coorganizada por el Instituto Metrópoli y el Instituto Infancia y Adolescencia de Barcelona el 13 de junio de 2023) y de los dos informes del laboratorio de investigación Inseguridad residencial e infancia, llevado a cabo por el Instituto Infancia y Adolescencia entre 2019 y 2022. A partir de este breve documento de una veintena de páginas es posible hacerse una idea de las principales conclusiones de la investigación y de la jornada, con algunas citas destacadas extraídas del informe etnográfico, así como un repaso de algunas de los datos cuantitativos sobre la crisis de la vivienda y la infancia en Barcelona.
L’informe Dades Clau d’Infància i Adolescència 2021 a Ciutat Vella presenta i analitza les dades del Sistema Integral d’Indicadors d’Infància i Adolescència (SIIAB) al districte. És un informe específic de districte que parteix de l’informe global de ciutat Dades Clau d’Infància i Adolescència de Barcelona, de l’Observatori 0-17 BCN.
Informe con las conclusiones de los talleres con niños, en torno a la soledad.
L’informe Dades clau d’infància i adolescència 2021 a Sant Martí presenta i analitza les dades del Sistema Integral d’Indicadors d’Infància i Adolescència (SIIAB) al districte. És un informe específic de districte que parteix de l’informe global de ciutat Dades Clau d’Infància i Adolescència de Barcelona, de l’Observatori 0-17 BCN.
L’informe Dades clau d’infància i adolescència 2021 a Nou Barris presenta i analitza les dades del Sistema Integral d’Indicadors d’Infància i Adolescència (SIIAB) al districte. És un informe específic de districte que parteix de l’informe global de ciutat Dades Clau d’Infància i Adolescència de Barcelona, de l’Observatori 0-17 BCN.
L’informe Dades Clau d’Infància i Adolescència a Barcelona presenta i analitza, amb caràcter anual, les dades del Sistema Integral d’Indicadors d’Infància i Adolescència de Barcelona (SIIIAB) de l’Observatori 0-17 BCN. L’informe 2022 s’ha elaborat a partir de l’anàlisi de 150 indicadors i ha servit com a actualització de la base diagnòstica per al Pla d’infància de Barcelona 2021-2030. Aquesta edició inclou moltes dades noves, ja que, entre d’altres, s’han pogut actualitzar molts indicadors provinents de les dues úniques enquestes que respon la població infantil i adolescent de la ciutat i que es duen a terme cada 4 anys: EBSIB i FRESC.
Infografia sobre mòbils i infància, que recull tant el coneixement disponible com les demandes i propostes dels nens i nenes en relació a aquesta qüestió, sorgides del programa de recerca social i participació infantil “Parlen els nens i nenes”.
Pòster infogràfic que recull les 11 demandes de l’Agenda dels Infants (2a edició).
Informe que presenta el procés de recerca del programa Parlen els nens i nenes que fa possible l’actualització i millora de l’Agenda dels infants (2a edició).
L’Agenda dels infants (2a edició) és el document que recull les demandes, propostes i idees dels nens i nenes de la ciutat de Barcelona per millorar el benestar de la infància. És el resultat d’un procés de recerca que s’inicia amb l’Enquesta de Benestar Subjectiu de la Infància a Barcelona 2021 i continua amb els tallers participatius per cointerpretar els resultats de l’enquesta i elaborar propostes de millora.