Consell Municipal de Benestar Social

El Consell Municipal de Benestar Social, creat l'any 1988, és un òrgan de participació en l'àmbit del benestar social, la qualitat de vida i el serveis socials que vol implicar la societat civil en el debat i la construcció del benestar social a la ciutat. Essent motor de canvi a través de la col·laboració de les persones que el conformen.

Els seus principals objectius són:

  • Analitzar i elaborar propostes i suggeriments, elevant-les a l'equip de govern municipal per millorar les polítiques de benestar social.
  • Promoure una cultura de benestar social a la ciutat, validar les línies d'actuació en política social i fomentar la concertació entre els agents implicats.
  • Actuar des d'una visió de la política i del benestar social àmplia i integradora, analitzant la realitat social des de la seva especificitat, però sense perdre de vista la visió i l'acció globals per transformar-la.
  • Facilitar la interrelació entre les diferents entitats i institucions que actuen en el camp del benestar social i la qualitat de vida.
  • Analitzar críticament i prospectivament la situació a la ciutat en el marc del benestar social i la qualitat de vida, així com les actuacions que s'hi duen a terme.
  • Generar coneixement, prospectiva i debat sobre les realitats del seu àmbit, i promoure consensos sobre aquests temes.
  • Assessorar, recomanar i col·laborar en les polítiques, els plans i els programes municipals.
  • Estudiar i emetre informes o dictàmens sobre els plans, les ordenances municipals, les normatives i els altres temes d'interès per a la ciutadania o per al Consell en aquesta matèria.

Notícies

Premis Montserrat Roig 2021 al periodisme i la comunicació social

06/10/2022 - 19:18

Ajuntament. En total, els premis atorguen 40.000 euros.

“Dones sense llar. Històries de supervivència” de Claudia Frontino

08/06/2022 - 14:06

Exposició. A la Biblioteca Nou Barris: del 5 de desembre al 13 de gener. Visita guiada: 13 desembre, a càrrec de l'autora. Vuit dones expliquen com és viure sense un habitatge digne a Barcelona. Premi M. Roig al periodisme i la...

Oberta la convocatòria de la nova edició dels premis Montserrat Roig

17/02/2022 - 12:31

Ajuntament. Els guardons promouen la informació periodística de qualitat sobre temes socials de la ciutat.

Premis Montserrat Roig 2020 al periodisme i la comunicació social

20/10/2021 - 14:15

Premis Montserrat Roig. Cada distinció està dotada amb 8.000 euros, menys el premi especial del jurat, que no té dotació econòmica.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat