Consell Municipal de Benestar Social

El Consell Municipal de Benestar Social, creat l'any 1988, és un òrgan de participació en l'àmbit del benestar social, la qualitat de vida i el serveis socials que vol implicar la societat civil en el debat i la construcció del benestar social a la ciutat. Essent motor de canvi a través de la col·laboració de les persones que el conformen.

Els seus principals objectius són:

  • Analitzar i elaborar propostes i suggeriments, elevant-les a l'equip de govern municipal per millorar les polítiques de benestar social.
  • Promoure una cultura de benestar social a la ciutat, validar les línies d'actuació en política social i fomentar la concertació entre els agents implicats.
  • Actuar des d'una visió de la política i del benestar social àmplia i integradora, analitzant la realitat social des de la seva especificitat, però sense perdre de vista la visió i l'acció globals per transformar-la.
  • Facilitar la interrelació entre les diferents entitats i institucions que actuen en el camp del benestar social i la qualitat de vida.
  • Analitzar críticament i prospectivament la situació a la ciutat en el marc del benestar social i la qualitat de vida, així com les actuacions que s'hi duen a terme.
  • Generar coneixement, prospectiva i debat sobre les realitats del seu àmbit, i promoure consensos sobre aquests temes.
  • Assessorar, recomanar i col·laborar en les polítiques, els plans i els programes municipals.
  • Estudiar i emetre informes o dictàmens sobre els plans, les ordenances municipals, les normatives i els altres temes d'interès per a la ciutadania o per al Consell en aquesta matèria.

Notícies

Imatge del documental Viure la mort

Preestrena del documental "Viure la mort"

24/04/2024 - 14:44

Gent gran. El documental "Viure la mort" planteja diferents qüestions relacionades amb la mort i el dol de manera oberta i sense tabús per tal de posar aquest moment important de la vida al centre del debat social.

Oberta una nova convocatòria dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social

08/04/2024 - 12:42

Drets socials. S’hi poden presentar candidatures fins al 6 de maig.

Comissió Permanent del Consell Municipal de Benestar Social Barcelona

05/02/2024 - 09:39

El passat febrer va donar lloc a la reunió de la permanent del Consell Municipal de Benestar Social.

Grups de Treball del CMBS

08/01/2024 - 10:14

Fem un repàs a les sessions que han tingut els grups de treball del CMBS i parlem dels nous objectius i els projectes amb els que estan treballant.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat