Comunitat de Recerca i Coneixement

Comunitat de Recerca i Coneixement

La Comunitat és un entorn de coneixement que connecta virtualment els equips professionals de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona amb els grups de recerca universitaris i el personal investigador de les universitats.

Què compartim?

Novetats, fòrums i esdeveniments

21/12/2020 - 16:45

El dia 18 de novembre es va realitzar la primera sessió d'un cicle de sessions conceptuals i pràctiques sobre la recerca aplicada. En aquesta primera sessió vam reflexionar i debatre sobre aspecte metodològics de la col·laboració entre l'Ajuntament i les Universitats. 

29/10/2020 - 09:30

El Departament de Ciència i Universitats de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat els Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans a la Ciutat de Barcelona 2020. Aquests nous premis van dirigits al conjunt de membres de la comunitat científica de fins a 40 anys i de qualsevol branca del coneixement. Els objectius principals són estimular i reforçar el talent jove barceloní, i donar suport a projectes innovadors que repensin de manera global el model de ciutat.

07/10/2020 - 11:15

El grup de recerca CareNet presenta el resultat aplicat del projecte Iniciatives comunitàries de cures, que va rebre una subvenció de l'Ajuntament de Barcelona. Amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer les iniciatives comunitàries de cura a Barcelona, han creat un Kit pràctic que ofereix eines, recursos i reflexió per treballar aquesta temàtica transversal en iniciatives comunitàries de diferents tipus (persones grans, criança, persones cuidadores, co-habitatge, etc.).

07/07/2020 - 12:00

El grup de recerca Dehisi està analitzant l’impacte del COVID-19 en la pràctica escolar en entorns socialment vulnerables, a partir de diversos projectes de recerca-acció participativa ja en curs (Universitats de Barcelona, Girona i Sevilla). Un dels objectius és analitzar si aquestes escoles afronten la situació de crisi amb estratègies d’innovació educativa. Estudi important per treballar la bretxa social i digital i el risc d’exclusió educativa. 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat