Comunitat de Recerca i Coneixement

Novetats, fòrums i esdeveniments

26/05/2021 - 12:00

El dijous 10 de juny de 16 a 18 tindrà lloc la tercera sessió d’aquest cicle d’intercanvi de coneixement entre el món professional i acadèmic. Aquest cop us proposem reflexionar sobre com la recerca aplicada pot ser una resposta per definir i determinar un model d’atenció, a partir d’experiències de recerques aplicades i col·laboratives. Aquesta sessió va dirigida prioritàriament a professionals i tècnics que atenen i gestionen serveis, projectes i programes de l’àmbit social de l’ Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, interessats en l’anàlisi i la recerca dels processos en els que treballen, a investigadors i docents amb interès en nodrir-se de la pràctica social i alumnat de doctorats i màsters. Cal inscripció prèvia a: dpp@bcn.cat

26/05/2021 - 11:45

El grup de recerca Des-subjectant_Lis en Salud Mental i Gènere de la UAB ha obtingut la menció de Bones pràctiques en l’atenció de la violència masclista en l’àmbit de la salut per part de la Generalitat, amb el projecte Incorporació de la mirada de gènere al Model biopsicosocial d’atenció pública en la salut mental en una experiència de transferència transdisciplinar de coneixement entre la universitat, l’àmbit professional i l’activisme: Implantació d’un programa que millori la detecció, atenció i seguiment de les dones ateses que han patit o pateixen violències masclistes en els Serveis de Salut Mental de Sant Andreu (Barcelona).

29/04/2021 - 10:30

El projecte ‘SomAquí! Detecció de la violència masclista des de la perspectiva dels infants.’ (WeAreHere! Detecting gender-based violence from children’s perspective), del grup de recerca Liberi de la UdG i amb la IP Carme Montserrat, és un dels 15 guanyadors de la convocatòria competitiva de la Social Research Call 2020 de la Caixa Foundation.  La recerca té com a objectiu crear una eina per a la detecció precoç a les escoles, de la violència masclista que els infants viuen a casa, donant als infants un rol actiu en la detecció del problema, la cerca de suport i, en definitiva, en la disminució d’aquest problema social. Esperem amb molt d’interès el i els resultats de la recerca.

16/03/2021 - 08:15

Descripció: Professorat i alumnes de l’assignatura Investigació aplicada al Treball Social, del Grau en Treball Social estan realitzant una recerca sobre l'impacte del COVID-19 en la seva pràctica professional. la recerca es troba en procés de desenvolupament i, actualment, s’han recollit més de 100 relats de pràctica sobre la figura de les treballadores socials en el context actual de la pandèmia. Interessant i necessària iniciativa. 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat