Comunitat de Recerca i Coneixement

Comunitat de Recerca i Coneixement

La Comunitat és un entorn de coneixement que connecta virtualment els equips professionals de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona amb els grups de recerca universitaris i el personal investigador de les universitats.

Què compartim?

Novetats, fòrums i esdeveniments

07/07/2020 - 12:00

El grup de recerca Dehisi està analitzant, l’impacte del COVID-19 en la pràctica escolar en entorns socialment vulnerables, a partir de diversos projectes de recerca-acció participativa ja en curs (Universitats de Barcelona, Girona i Sevilla). Un dels objectius és analitzar si aquestes escoles afronten la situació de crisi amb estratègies d’innovació educativa. Estudi important per treballar la bretxa social i digital i el risc d’exclusió educativa. 

03/07/2020 - 11:00

El grup de recerca GIES-UAB, comença una recerca amb col·laboracions internacionals, que pretén conèixer l’impacte de la pandèmia i del confinament sobre persones que, durant el seu itinerari biogràfic, s’han trobat o es troben en situació de violència masclista. Seguirem de prop el seu desenvolupament.

03/07/2020 - 11:00

El grup de recerca de GRPF-Blanquerna-URLL està realitzant un estudi centrat en la situació actual del confinament i l’efecte que comporta en les dinàmiques familiars i relacionals a partir de quatre qüestionaris adaptats a població espanyola; BDI-II (estat emocional), STAI (ansietat), DAS (qualitat de l’ajustament diàdic de les parelles), CERFB (parentalitat i conjugalitat). Estudi interessant per seguir i tenir en compte.

06/02/2020 - 14:15

Publicació dels resultats de l’estudi sobre el greuge econòmic de les persones amb discapacitat, realitzat per ESCI-UPF i l’IMPD. Les conclusions situen el greuge entre 17.700 i 41.200 euros anuals de mitjana, una quantitat que varia segons l’edat i el tipus de discapacitat.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat