Comunitat de Recerca i Coneixement

Novetats, fòrums i esdeveniments

16/03/2021 - 08:15

Descripció: Professorat i alumnes de l’assignatura Investigació aplicada al Treball Social, del Grau en Treball Social estan realitzant una recerca sobre l'impacte del COVID-19 en la seva pràctica professional. la recerca es troba en procés de desenvolupament i, actualment, s’han recollit més de 100 relats de pràctica sobre la figura de les treballadores socials en el context actual de la pandèmia. Interessant i necessària iniciativa. 

08/03/2021 - 10:00

El proper 12 de març, de 15:00 a 19:00 hores, tindrà lloc la Jornada on-line "Acció col·lectiva davant la crisi sanitària i social" per posar en comú i debatre els resultats del projecte SOLIVID,  sobre iniciatives solidàries i comunitàries. Parlem d'un projecte col·laboratiu entre diferents Universitats i Grups de Recerca nacionals i internacionals que tenia l'objectiu general de recollir les principals iniciatives solidàries desenvolupades a partir de la crisi sanitària del COVID i elaborar un mapa de recursos i un banc de bones pràctiques. Les dades recollides i la seva elaboració són d'accés obert. Molt recomanable la seva consulta.

03/03/2021 - 09:30

L’ASPB, que dirigeix i gestiona els serveis de salut pública de la ciutat integrant la bona pràctica a través de la promoció de l’acció basada en l’evidència i l’avaluació, pública la memòria de recerca 2015-2018.  En el marc de la seva tasca, a través de la docència i la recerca, vol contribuir a generar nou coneixement per la millora de la salut de la població i el desenvolupament professional, i treballar per la millora contínua dels seus productes i serveis. El document “La recerca i la docència a l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Memòria 2015-2018”, presenta l’activitat principal en docència i recerca de l’ASPB realitzada durant aquest període.

01/03/2021 - 09:30

El dia 3 de març, l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), organitza la Jornada Vulnerabilitat urbana i polítiques de barris, per generar un debat acadèmic però també institucional sobre aquest tema que, en el context de la pandèmia, s'ha fet encara més rellevant. Arrel de la darrera anàlisi sobre aquesta qüestió realitzada amb el nou Índex de Vulnerabilitat Urbana, dissenyat per l'IERMB, es plantegen les següents preguntes:  Com podem lluitar contra la desigualtat urbana? Quines són les accions que estan funcionant i quines tenen encara marge de millora? Com ha de ser la política pública orientada a transformar la realitat de les àrees urbanes desafavorides?

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat