Preestrena del documental "Viure la mort"

Preestrena del documental "Viure la mort"

24/04/2024 - 14:44

El passat 16 d’abril, els Cinemes Girona van acollir la preestrena del documental Viure la mort, del dol al negoci funerari. A partir de les històries de quatre dones que han perdut persones molt properes, aquest documental ens proposa el repte de parlar de la mort sense tabús.

En les darreres dècades, la societat occidental ha relegat la mort a l’esfera privada, desviant l’atenció col·lectiva i pública d’aquest moment tan transcendent que forma part de la vida. La pandèmia de la COVID-19 va agreujar i posar en relleu aquest distanciament de la mort amb les restriccions per acompanyar les persones en el final de vida i en el dol.

El documental planteja diferents qüestions sobre com reapropiar-nos d’aquest moment que la societat ha invisibilitzat i mercantilitzat, i s’apropa a la mort i al dol des de les reflexions de professionals de l’àmbit sanitari, l’acompanyament social, el sector funerari i activistes que treballen per aconseguir un marc social i legal que garanteixi comiats lliurement decidits i vetlli pel benestar de les persones en dol.

Produït per La Directa i Papaia Produccions, i amb guió i direcció d’Estel·la Marcos Faura, Meritxell Rigol Barbarà, Núria Gebellí Guinjoan, Anna Celma Melero i Berta Camprubí Pàmies, el projecte va comptar l’any 2021 amb el suport del Premi Montserrat Roig de promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social, impulsat pel Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, i també amb l’espai de projectes de creació audiovisuals feministes La Bonne.

Trobareu més informació sobre “Viure la mort” en la aquesta notícia.

Fins el 6 de maig està oberta la nova convocatòria dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social de Barcelona. Trobareu més informació en aquesta notícia.

 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat