Renoves i altres xarxes d'intercanvi

A la ciutat tenen lloc diferents esdeveniments que suposen ocasions per a l'intercanvi d'objectes que ja no usem però que estan en bon estat i que, a mans d'algú altre, poden tenir una nova vida. És el cas dels programes municipals "Renova la Roba" i "Renova les teves joguines", emmarcats en el Pla de Prevenció de Residus Municipals 2012-2020, on s’estableixen estratègies que potenciïn un ús més eficient i racional dels recursos i un impuls a la prevenció de generació de residus, la reutilització i el reciclatge.

Renova la teva roba

Renova la teva roba és una iniciativa d'intercanvi de roba de segona mà que té per objectiu fomentar el consum conscient i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Renova les teves joguines

De cara als regals de joguines de Nadal, aquesta iniciativa és una ocasió per reutilitzar, compartir i consumir de forma més responsable durant el període de màxim consumisme de l’any.

Renova la teva roba jove

Renova la teva roba jove és una iniciativa per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves, de 12 a 35 anys, a través de l’intercanvi de roba.