Renoves i altres xarxes d'intercanvi

A la ciutat tenen lloc diferents esdeveniments que suposen ocasions per a l'intercanvi d'objectes que ja no usem però que estan en bon estat i que, a mans d'algú altre, poden tenir una nova vida. És el cas dels programes municipals "Renova la Roba" i "Renova les teves joguines", emmarcats en el Pla de Prevenció de Residus Municipals 2012-2020, on s’estableixen estratègies que potenciïn un ús més eficient i racional dels recursos i un impuls a la prevenció de generació de residus, la reutilització i el reciclatge.

Renova la teva roba és una iniciativa d'intercanvi de roba de segona mà que té per objectiu fomentar el consum conscient i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Barcelona.

Perquè consumir més no equival a viure millor, i allò que per a una persona pot ser un residu per a altres pot ser una nova oportunitat.

En l’edició de novembre de 2016 hi participen un total de 36 equipaments municipals.

Renova les teves joguines. De cara als regals de joguines de Nadal, aquesta iniciativa és una ocasió per reutilitzar, compartir i consumir de forma més responsable durant el període de màxim consumisme de l’any.

En l’edició 2016, que se celebra del 21 de novembre al 29 de desembre, hi participen un total de 15 equipaments municipals.
 

Renoves 2017

Renova la teva roba 2017, del 24 d'abril al 28 de maig de 2017
Informa't-en (pdf)

Renova les teves joguines 2017, del 2 al 28 de maig de 2017
Informa't-en (pdf)

 

Xarxes d’intercanvi

Iniciatives cíviques d'intercanvi solidari: