Ecologia, Urbanisme i Mobilitat | Ajuntament de Barcelona
 • Barcelona dona molt de joc Vés al contingut

  L’Ajuntament impulsa una nova política de joc a l'espai públic aprofitant les oportunitats que la ciutat ofereix per al joc divers i inclusiu a l’aire lliure.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/BCN-dona-molt-de-joc-555x310.jpg
 • Marató d'Estalvi Energètic - Febrer 2018 Vés al contingut

  47 equipaments i edificis municipals se sumen a aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/banner_555x310-CAT_.jpg
 • Torna La Fàbrica del Sol Vés al contingut

  Després d'un temps en obres, La Fàbrica del Sol reobre les portes amb un munt d'activitats especials!

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/torna_lfds_555x312.jpg
 • La Model s'obre a la ciutat Vés al contingut

  Des del 21 de gener està obert el pati d’entrada a La Model i ha començat la programació de visites lliures a les instal·lacions de la presó.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/promo-model-patiobert-555x290.jpg
 • Zona de Baixes Emissions Vés al contingut

  Àrea de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes, on es restringirà progressivament la circulació de vehicles més contaminants a partir de l’1 de desembre de 2017.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/ZBE_550x310_CA.jpg
 • Barcelona pel clima Vés al contingut

  El canvi climàtic és una realitat i està ocasionat per l’ésser humà. Ja tenim evidències dels seus impactes i cal actuar per a fer-hi front. Per aquest motiu, Barcelona hi treballa des de diversos àmbits.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/planetfirstG_0.jpg
 • La xarxa ciclista de la ciutat creix Vés al contingut

  L'Ajuntament de Barcelona treballa per una mobilitat sostenible. Per aquest motiu, dota la ciutat d'una infraestructura ciclista segura. Podeu consultar el plànol, on hi trobareu els carrils bici realitzats i en execució i les vies ciclables.

  http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/banner-xarxa-carrils-gran_0.jpg

Eines i recursos

Urbanisme
Obres

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. 

Prescripcions Tècniques de l'Espai Urbà

Consulteu els documents que descriuen les prescripcions tècniques per a la realització de diferents tipus d’obres a la ciutat. 

Principals projectes

La ciutat construïda ha esdevingut una gran àrea metropolitana amb les mateixes exigències de cohesió territorial i sostenibilitat ambiental que les grans urbs europees. Alhora, la importància del barri en aquesta nova realitat, obliga a actuar de manera decidida per evitar fractures territorials, garantir les mateixes oportunitats a qualsevol indret de la ciutat i generar un espai de proximitat indispensable per a la implicació social i la generació d'entorns que esdevinguin promotors de salut i benestar de la ciutadania.

Tramitació telemàtica de Llicències d'Obra

L'Ajuntament de Barcelona ofereix una nova forma de tramitació dels expedients d'obres que permetrà gestionar de forma telemàtica les vostres sol·licituds. Això és possible gràcies al desplegament de l'expedient electrònic de Llicències d'Obra. Requereix disposar de certificat digital, i del projecte o la documentació tècnica de les obres en format electrònic.

Tràmits i Cens d'Activitats

En aquest apartat trobareu tots els tràmits associats a la implantació de noves activitats així com els tràmits relacionats amb els expedients d’activitats ja existents que l'Ajuntament posa al vostre abast al Portal de Tràmits, així com la consulta del cens d'allotjaments turístics i el cens de reserva.

Tràmits de Llicències

En aquest apartat trobareu tots els tràmits de llicències urbanístiques que l'Ajuntament posa al vostre abast al portal de tràmits per poder fer gestions per mitjà de la xarxa. No obstant això, alguns d'aquests tràmits i gestions, cal fer-los de manera presencial. Trobareu tota la informació necessària als enllaços.

Exposició pública: modificació dels annexos de l'ORPIMO

En exposició pública fins al 7 de març les modificacions dels annexos de l’Ordenança Reguladora dels Procediments d’Intervenció Municipal en les Obres (ORPIMO), aprovats inicialment. Les modificacions introdueixen canvis en la tramitació d'algunes llicències i comunicats, sobretot en actuacions relacionades amb la rehabilitació, el Protocol d’Auscultació i les instal·lacions solars.

Mobilitat
Xarxa de carrils bici

L’Ajuntament de Barcelona té per objectiu arribar als 308 quilòmetres de carril bici a finals de mandat, fet que suposa un increment del 165% respecte el punt de partida de la Mesura de l’estratègia de la bicicleta al 2015 (que parteix d’una trama de 116 quilòmetres).

Tramvia connectat

El tramvia en superfície per l'avinguda Diagonal amb plataforma reservada és l'alternativa tècnicament més ben valorada segons l'Estudi Informatiu, que defineix, avalua i compara quatre alternatives plantejades per donar solució a la connexió del Trambaix i Trambesòs.

Ciutat connectada

El model de mobilitat condiciona directament l’espai urbà resultant: una ciutat dissenyada per a les persones o bé per als vehicles privats motoritzats. A Barcelona s’aposta de manera col·lectiva per transitar vers un model de mobilitat que els ciutadans reclamen: disposar de més espai urbà de qualitat, menys contaminat i més accessible basat en quatre eixos.

Consulta de restriccions de vehicles

Introduiu la matrícula del vostre vehicle per a coneixer el potencial contaminant, segons la classificació de la DGT, i les restriccions municipals en les mesures contra la contaminació ambiental.

Ecologia
Parcs i Jardins

Els parcs i jardins converteixen la ciutat en un espai habitable, però també són llocs de trobada i relació, de lleure i relaxació. Consulta la llista dels parcs i jardins de Barcelona i gaudeix de la natura sense sortir de la ciutat.

Banys i platges

Coneix les diferents platges de Barcelona, la seva ubicació, els equipaments i serveis disponibles, i tota la informació que necessites per triar la platja més adequada per a cada ocasió.

Cercador de l'arbrat viari

Als carrers de Barcelona hi ha plantades més de 150 espècies d'arbres. L'objectiu d'aquest cercador és facilitar la selecció dels arbres a partir d'un seguit de paràmetres morfològics, de cultiu i estètics que condueixen la cerca fins a l'arbre més idoni. Es tracta d'una eina al servei de tècnics i professionals que treballen en l'espai públic i també de la ciutadania, amb la voluntat d'afavorir el coneixement i una millor gestió dels arbres de Barcelona com a patrimoni públic i privat.

Tractaments fitosanitaris

L'Ajuntament de Barcelona duu a terme la senyalització de la vegetació que és objecte de tractament per al control de plagues, d'acord amb el que estableix la normativa actual derivada del Reial decret 1311/2012, i d'acord amb la Directiva 2009/128/CE del Parlament Europeu, que fixa l'obligatorietat de senyalitzar la realització de tractaments fitosanitaris en la vegetació ubicada a la via pública.

Consulteu en aquest apartat els tractaments previstos a la vegetació (per mesos/districtes)

Cercador de residus

El cercador de residus és una eina que us permet identificar la destinació de cadascún dels residus domèstics, facilitant una correcte gestió de residus i al consegüent millora ambiental.

Xarxa de Punts Verds

Els punts verds serveixen per desfer-nos dels residus que no podem llençar als contenidors que trobem al carrer. Utilitzant els punts verds contribuïm a millorar el procés de reciclatge i ajudem a preservar el medi ambient.

Recollida de residus domiciliaris

La ciutat de Barcelona disposa d’un ampli servei municipal per a la recollida diària de la brossa domiciliària i comercial per facilitar als ciutadans la recollida dels residus i garantir la netedat i salubritat de l’espai públic. Aquest servei es duu a terme a través de contenidors de carrer, servei de recollida porta a porta de bosses, bústies de recollida pneumàtica, a més de bujols per a la recollida comercial.

Mapa del soroll

El mapa de soroll representa gràficament sobre plànol els nivells sonors per tram de carrer, és una eina que permet conèixer la situació acústica de la ciutat.

Cercador d'animals perduts

El CAACB gestiona el servei de rescat d'animals de companyia perduts i en facilita la recuperació als seus propietaris. Amb aquest cercador podreu ajustar la recerca del vostre animal extraviat. Així mateix, per estar-ne més segurs, també podeu adreçar-vos al centre telefònicament.

Cercador d'animals en adopció

L’espècie, la raça i el sexe són aspectes molt importants a l’hora d’escollir un animal de companyia. Amb el cercador del CAACB es pot ajustar la tria i fer la reserva de l’animal fins que es concreta l’adopció en el centre. Quan s’adopta un animal de companyia, es té un amic fidel que permet gaudir de beneficis físics i emocionals, però també cal fer-se responsables d’atendre les seves necessitats.

Calculadora energètica

Saps quanta energia consumeixes a la teva llar? La calculadora energètica és una eina que et permetrà conèixer quanta energia consumeixes i quins són els equips més consumidors de la teva llar.