Cada any s’abandonen al voltant de dos mil gats i gossos a la ciutat de Barcelona. Enguany, a causa de la situació generada per la pandèmia de la covid-19, no ha estat possible fer l’Espai “Per la Mercè, millor adopta!” de manera presencial, però el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i 20 entitats de protecció animal, amb la col·laboració de Fundación Affinity, ens unim igualment de manera virtual per promoure l’adopció responsable i visibilitzar la tasca tan necessària que fan les entitats per a la cura i el benestar dels animals. 

Els animals no són joguines, són éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida, perquè la seva edat, la seva mida gran, la condició legal que tenen de “gossos potencialment perillosos” o el mestissatge fan que quedin al marge de les adopcions. Des de l’Ajuntament de Barcelona volem impulsar l’adopció responsable i trobar-los famílies a tots ells!

Vols saber què has de fer per adoptar al CAACB?

Vols fer voluntariat en una de les entitats del CAACB?

BOOK

ABBY

DUC

MATE

TELMO

Descobreix les entitats col·laboradores!

A Barcelona hi ha un munt d’entitats sense ànim de lucre que fan que la vida dels gossos i gats que busquen una llar sigui molt més confortable, promouen l’adopció i lluiten contra l’abandonament i el maltractament animal. La seva feina és vital i necessària. En el projecte “Per la Mercè, millor adopta!” hi participen 20 entitats que necessiten el vostre suport i col·laboració per poder seguir endavant, i que també tenen animals en adopció que podeu conèixer. Descobreix-les!

El club del kat

Associació El Club de Kat

El Club de Kat és una associació que es dedica a ajudar a animals abandonats que tenen alguna discapacitat i malaltia crònica, donant-los l'assistència veterinària necessària i buscant-los una llar definitiva.

El Jardinet dels gats

El Jardinet dels gats

Entitat de voluntariat sense ànim de lucre, dedicada a la cura i protecció dels gats de carrer i abandonats a Ciutat Vella. Duen a terme accions d'intervenció comunitària, amb persones en risc d'exclusió, accions de salut comunitària, educació i foment de la Responsabilitat Social Corporativa, entre altres accions.

Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona

Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona

Creada per millorar la qualitat de vida dels animals del CAACB, l'Associació d'Amics i Voluntaris de la Gossera de Barcelona té l’objectiu de dignificar la vida dels animals que estan acollits al centre, lluitar contra l'abandonament i maltractament animal i fomentar l'adopció.

APASAAC

APASAAC

Sota el lema “cap animal sense una llar”, l’APASAAC col·labora estretament amb el CAACB ajudant a la socialització dels gossos, i intentant que la vida de gossos i gats engabiats sigui el més agradable possible. Ajuden a les cases d’acollida i participen a les fires per a la promoció de l’adopció i acollida de gossos, gats i fures abandonats.

Associació per a la protecció dels GPP

Associació per a la protecció dels GPP

L’entitat treballa per combatre la discriminació que pateixen els mal anomenats “gossos potencialment perillosos”. Promouen la tinença i adopció responsable d'aquests animals i durant la seva estada al centre d'acollida els voluntaris els proporcionen, a través del passeig, exercici, afecte i una estona d'esbarjo fora de la gàbia.

AVDA.BCN

Associació de Voluntaris per la Defensa dels Animals de Barcelona

Col·laboren amb diferents protectores, en especial amb el CAACB de Barcelona, traient a passejar els gossos i socialitzant gats perquè tinguin millor qualitat de vida i, a més a més, ajuden a fer difusió per la seva adopció. També organitzen fires i recollida d'aliments, la recaptació de les quals va directament a les protectores que més ho necessiten.

SOS Hurones

SOS Hurones

SOS Hurones és una associació protectora sense ànim de lucre que es dedica a l’acollida de fures abandonades i a trobar-los una família d’adopció. També assessoren i informen a les persones que vulguin conèixer aquests fantàstics animals.

Life4Pitbulls

Life4Pitbulls

Life4pitbulls és una associació sense ànim de lucre dedicada al rescat de gossos abandonats, maltractats o en risc de sacrifici. Principalment es centren en races GPP (Gossos Potencialment Perillosos), encara que també col·laboren amb altres races.

Grupo de Ayuda a Bodegueros

Grupo de Ayuda a Bodegueros

Grupo de Ayuda a Bodegueros Asociación de Barcelona lluita contra el maltractament i abandonament del gos ratoner andalús, una de les races més desfavorides a Espanya.

SOS Maullidos

SOS Maullidos

Es dediquen a controlar, alimentar i cuidar les colònies de gats que viuen als carrers de Pallejà, perquè els gats estiguin sans i no es reprodueixin sense control. També busquen famílies d’adopció als gats que siguin adoptables.

Veu Animal

Veu Animal

Associació sense ànim de lucre de Santa Coloma de Gramenet que vetlla pels animals abandonats, maltractats, ferits o amb poques possibilitats de sobreviure al carrer.

Asociación animalista RESCAT

Asociación animalista RESCAT

Rescat es una associació sense ànim de lucre. El seu objectiu principal és vetllar pels gats de Nou Barris. Actualment han començat un projecte d’ajuda de qualsevol animal que es trobi en el seu àmbit d’acció.

Amics del Animals de La Noguera

Amics del Animals de La Noguera

Centre d’acollida de gossos i gats abandonats de la comarca de La Noguera i comarques limítrofes. Tenen aproximadament 200 animals, part dels quals ja formen part del seu santuari, per ser animals de difícil adopció.

SPAC

Societat Protectora d’Animals de Catalunya

SPAC és un grup jove i amb molta energia, que té com a prioritat el benestar animal. Posen tot el seu esforç en trobar famílies responsables per als animals, que els donin tot l’amor i cura que mereixen. Actualment depenen de l’associació més de 400 gossos, 30 gats i més de 50 animals de granja.

Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona

Lliga per a la protecció d'animals i plantes de Barcelona

Els animals abandonats són víctimes silencioses de la societat. A la Lliga acullen gossos i gats que necessiten una nova oportunitat, els ajuden a rehabilitar-se física i emocionalment i els busquen adoptants responsables.

UB Gats

UB Gats

Associació sense ànim de lucre formada per voluntaris, que té com a finalitat acollir i donar en adopció gats abandonats i gestionar de forma ètica les colònies felines ubicades al Campus de Pedralbes de Barcelona.

Amics Acollidors dels Animals

Amics Acollidors dels Animals

Entitat animalista que treballa en la cura i alimentació dels gats de carrer de la població d'Abrera. Gestiona una borsa d'adopció i diferents iniciatives educatives, amb la finalitat de fer arribar la cultura proteccionista i animalista a tota la ciutadania.

DeGats

DeGats

Associació que ajuda els gats del carrer. Els alimenten, els rescaten i busquen una llar als gats abandonats.

Associació Gats la Roca

Associació Gats la Roca

Associació que treballa pel control ètic de les colònies de gats al municipi de la Roca del Vallès, treballant conjuntament amb el centre penitenciari Quatre Camins en un projecte de reinserció a través del voluntariat a l'associació, de persones privades de llibertat.

Asociación el cisne negro voluntarios

Asociación el cisne negro voluntarios

Associació sense ànim de lucre formada per voluntaris que participen en diferents campanyes i activitats per conscienciar sobre l’adopció i la tinència responsable d’animals de companyia, contra el maltractament i l’abandonament animal. De manera regular ajuden a diferents refugis amb donacions i amb tasques pròpies.