• Inici
  • / Informació urbanística

Informació urbanística

La informació urbanística comprèn els actes relatius al coneixement de les condicions d'edificabilitat d'una finca (número de plantes permeses, fondària, separació de llindars de parcel·la, etcètera), les classes d'ús permès (habitatge, residencial, comercial, industrial, sanitari, etcètera) i les possibles adscripcions als sistemes generals o locals (vials, zones verdes, equipaments, parcs forestals, etcètera), i en el seu cas els sistemes d'actuació (expropiació, reparcel·lació) per arribar al desenvolupament de l'ordenació projectada. Totes aquestes condicions vénen donades pel planejament urbanístic.

 

AVÍS:

Properament entrarà en funcionament el Portal d'Informació Urbanística, que integrarà en una sola eina de consulta les informacions actualment disponibles al Cercador de Planejament, el Cercador de Patrimoni i el Punt d'Informació Cartogràfica (PIC). El nou portal substituirà aquestes tres eines, que deixaran d'estar accessibles un cop entri en servei.

A més de facilitar la consulta de la informació, el nou portal suposarà una millora en l'accessibilitat i navegabilitat dels continguts, oferint una versió adaptable als dispositius mòbils. També, per tal de complir amb els estàndards normatius europeus s'ha actualitzat la base cartogràfica (ETRS 89) (i adaptat el parcel·lari) sobre la qual s'hi ha transcrit el planejament vigent.

 

Què puc trobar al web?

Punt d'informació Cartogràfica (PIC)

Consulteu aquest plànol per conèixer la qualificació urbanística d'una parcel·la, els codis d'àmbits i el número d'identificador dels elements catalogats.

Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis

Facilita la consulta dels instruments de planejaments (PGM, MPGM, PMU, etcètera), les fitxes resum de les qualificacions urbanístiques i els convenis. Permet llistar i consultar les darreres aprovacions inicials de manera immediata.

Cercador de Patrimoni Arquitectònic

Permet la consulta de les fitxes de Patrimoni de les finques que estan catalogades.

NOTA: Una incidència tècnica està afectant algunes funcionalitats del cercador com la consulta de les fitxes en PDF o la cerca per mapa. Disculpeu les molèsties.

Normativa del Pla General Metropolità

La normativa actualitzada del Pla General Metropolità de Barcelona pot consultar-se a través d'aquest enllaç a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

I si vull més informació?

Atenció en línia

Podeu fer consultes urbanístiques bàsiques a través d'internet amb caràcter informatiu, no normatiu.

Informes i Certificats urbanístics

Podeu sol·licitar un informe o certificat on consti les condicions d'edificació d'una finca, les classes d'ús permès i les possibles afectacions.

Cita prèvia per informació presencial

Amb aquest tràmit podreu sol·licitar, modificar i/o anul·lar la cita prèvia per a informació sobre planejament i qualificacions, afectacions urbanístiques i consulta dels exemplars de planejament i gestió.

Recordeu que la documentació aprovada inicialment és de lliure consulta durant el període d'exposició pública. Podeu consultar-la de dilluns a divendres de 10 a 13h. al Departament d'Informació i Documentació (av. Diagonal, 230 2a planta).

 

Documentació i enllaços: