La Nit dels Museus
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Música i performance

la NIt dels Museus

La Nit dels Museus

19.05.2018


Dissabte 19 de maig, 19 a 1 h

Un any més La Virreina Centre de la Imatge participa a la Nit del Museus. Visita les exposicions en curs fins a la 1h de la matinada.

 

 


A part, en aquesta edició, en col·laboració amb El Graner Centre de creació del cos i el moviment, s'acull l'acció performativa Adorno a càrrec de membres de la cia. Vértebro a l’espai expositiu que pertany al marc de l'exposició Màquines de viure. Flamenc i arquitectura en l'ocupació i la desocupació d'espais, desenvolupada al voltant del flamenc i l’arquitectura, l'ocupació i el desenvolupament urbanístic a l’espai.

3 passis:

19.30 h – 21.30 h – 23.30 h, a l'espai a El Menjador

25 min.
 

Aquest cop, Vértebro ens vol apropar l'univers arxivístic de Pedro G. Romero, i ho fan mitjançant l'elaboració d'una sèrie d'idees comunes que trobem en espais relacionats amb la marginalitat, el duende o l'arquitectura moderna. Adorno és un espai de reflexió dissenyat a partir de l'exposició "Màquines de Viure", i té com a concepte clau la noció d'allò que és accessori i allò que no ho és, per a subvertir la naturalesa del que és auster i repensar la idea d'ocupació. Davant del cúmul i l'entrecreuament d'informacions que pot caracteritzar un ambient expositiu, Adorno proposa un exercici de síntesi mitjançant una estructura coreogràfica i sensible que abraça alguns conceptes com els de funcionalitat, organització o ingenieria.
 

El Graner és el centre creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment. Emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona, compta amb una gestió del Mercat de les Flors, amb la col·laboració de l’APDC i l’ACPDC. El Graner, actua en base a diferents línies de treball per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos. Els eixos principals del Graner són: creació, internacionalització, pensament, educació i proximitat. El Graner acull residències de creadors de dansa, desenvolupa projectes de cooperació artística amb altres agents culturals i promou la integració de l’espai al barri, entre d’altres objectius. Així doncs, com a centre de creació, ofereix l’oportunitat d’aprendre sobre la forma i pràctica artística i està caracteritzat per una organització inclusiva i estreta amb el públic, amb activitats de proximitat.

Vértebro
Vértebro
Adorno
'Adorno'
la nit dels museus