Orientalismes i postorientalismes. Reflexions per a un estat de la qüestió (2a part)
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

orientalismes

Orientalismes i postorientalismes. Reflexions per a un estat de la qüestió (2a part)
Patricia Almarcegui, Gema Martín Muñoz i Víctor Pallejà de Bustinza

17.04.2018 – 18.04.2018


Dimarts 17 i dimecres 18 d'abril, 18-20 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Capacitat limitada

 

Aquest seminari és la continuació del que es va realitzar els passats dies 16 i 17 de gener i que, a partir del llibre Orientalisme de E. S. Said (1978), es va centrar en la imatge de l'Orient i les seves derivacions posteriors, que anomenem orientalismes i post-orientalismes. En aquesta segona part es vol repasar l'impacte que els esdeveniments socials i polítics tenen sobre la configuració dels conceptes analitzats, per la qual cosa es centrarà en la construcció del saber orientalista a Europa i els conflictes a l'Orient Mitjà. Comptarà amb la participació de la sociòloga del Món Àrab i Islàmic Gema Martín Muñoz, i amb l'arabista Víctor Pallejà de Bustinza.

 

Geopolítica de les identitats i els conflictes a l'Orient Mitjà
Dimarts,17 d'abril, 18-20 h

Conferència de Gema Martín Muñoz i conversa amb Patricia Almarcegui.

Gema Martín Muñoz: Professora de Sociologia del Món Àrab i Islàmic de la Universitat Autònoma de Madrid. Fundadora i Directora de Casa Árabe des del 2006 al 2012. Doctora Honoris Causa per la Universitat de Cuyo. Condecorada amb la Gran Ordre de les Ciències i les Arts a Egipe el 2006. Professora visitant a la Universitat de Harvard, Universitat de Roma Tre, al Colegio de Méjico, la Universitat Nacional Tres de Febrero de Buenos Aires i la Universitat de La Habana.

 

Orientalisme: una exploració de la història de l'exotisme a Europa
Dimecres, 18 abril, 18-20 h
Conferència de Víctor Pallejà de Bustinza i conversa amb Patricia Almarcegui.

Víctor Pallejà de Bustinza: Arabista, expert en pensament islàmic i història de les religions. Investigador europeu i professor a la UPF. Ha viatjat tres dècades seguides del Marroc a la Índia. Ha participat a dotzenes de col·loquis internacionals i ha assessorat a institucions i mitjans de comunicació a tot el món.