Barcelona Cultura

Parlem de cuina, de disseny… o de tots dos?

Una de les activitats estrella al voltant de l’exposició «TAPAS. Spanish Design for Food» és el cicle de diàlegs entre cuiners i dissenyadors que tindran lloc al mateix Museu del Disseny.

Com s’estableix la relació entre ells? Treballen conjuntament des del principi? Són necessitats fetes per encàrrec? Adapten el plat al disseny? Es poden obtenir experiències diferents amb el mateix contingut canviant només el continent?

Totes aquestes preguntes tindran resposta durant les tres conferències que ens parlaran de disseny i cuina, dos àmbits cada dia més relacionats i inseparables.

Dimarts 25 d’abril, 19 hJAVIER BONET + MARTÍ GUIXÉ

Javier Bonet (Palma, 1971) és un especialista a crear restaurants i bars on els clients poden interactuar amb els aliments.

Martí Guixé (Barcelona, 1964) pioner del food design, des de 1997 ha iniciat investigacions a l’entorn de formes alimentàries mitjançant la construcció de productes comestibles, ergonòmics i altament interactius.

 

Dimarts 2 de maig, 19 hFERRAN ADRIÀ + LUKI HUBER

Ferran Adrià (Barcelona, 1962) està considerat com el millor cuiner del món i és l’artífex de la recent renovació de l’alta cuina internacional. Va entrar a treballar a El Bulli el 1984, i en va dirigir la cuina fins que es va tancar el restaurant, el 2011.

Luki Huber (Lucerna, Suïssa, 1973), dissenyador industrial, es va integrar a l’equip d’El Bulli per treballar en una sèrie d’adaptacions d’objectes preexistents a nous usos. Una altra de les seves tasques es va centrar en el disseny d’eines i estris per idear nous plats.

 

Dijous 11 de maig, 19 hJORDI ROCA + ANDREU CARULLA

Jordi Roca (Girona, 1978) s’encarrega de les postres des de l’any 2000 a El Celler de Can Roca. L’any 2014 va ser escollit el millor pastisser del món i el 2016 va rebre el Prix au Chef Pâtissier.

Andreu Carulla (Banyoles, Girona, 1979), dissenyador industrial, és autor de diversos recipients i plats, entre els quals el Plat Viu, amb moviment. Ha participat en el projecte El somni, una investigació vivencial sobre El Celler de Can Roca.

 

Tots tres diàlegs estaran moderats per Juli Capella, comissari de l’exposició.

Ajuntament de Barcelona