Xavier Trias: “Tenim l’oportunitat de mostrar al món com la tecnologia mòbil ha transformat la nostra manera de viure millorant el benestar i la qualitat de vida de les persones” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Tenim l’oportunitat de mostrar al món com la tecnologia mòbil ha transformat la nostra manera de viure millorant el benestar i la qualitat de vida de les persones”

19/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i president de la Mobile World Capital Barcelona, acompanyat de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i Agustí Cordón, vicepresident executiu de la Mobile World Capital Barcelona han presentat les iniciatives que impulsarà Barcelona, com a Capital Mundial del Mòbil, durant el Mobile World Congress, que tindrà lloc del 2 al 5 de març al recinte firal de Gran Via.

 

L’alcalde de Barcelona ha remarcat que les previsions de la desena edició del Congrés del Mòbil són enguany espectaculars: 90.000 assistents, més de 2.000 expositors, un impacte econòmic de 436M€ i la creació de més de 12.500 llocs de treball.

L’alcalde ha declarat: “Aquests 10 anys ens confirmen que Barcelona i el Mobile World Congress són un binomi d’èxit, des de la seva primera edició, l’any 2006, el número d’assistents s’ha quadruplicat, i en els últims cinc anys, els expositors s’han duplicat”.

Xavier Trias ha destacat: “Tornem a tenir l’oportunitat de mostrar al món com les tecnologhttps://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2014/02/mobile.pngies mòbils estan transformant la nostra manera de viure, i alhora millorant el benestar i la qualitat de vida de les persones”.

“El Congrés i la Capitalitat del Mòbil són un doble èxit que ens permet situar-nos com a referent internacional en la tecnologia i els serveis mòbils”, ha remarcat l’alcalde.

L’alcalde ha declarat que gràcies al Mobile World Congress i a la Fundació Mobile World Capital, “podem experimentar aquesta gran transformació social, que ha suposat l’aparició de la tecnologia mòbil a les nostres vides, que afecta els ciutadans, les empreses, i també, l’administració pública”.

En les seves paraules, l’alcalde ha explicat que la Capitalitat del Mòbil ha començat a donar els seus fruits en àmbits com l’educació (mSchools), la salut (mHealth) i l’ocupació. “Estimula sectors econòmics, com el turisme, el comerç, les noves tecnologies i la indústria; i accelera l’adopció de les solucions mòbils per part de les empreses”, ha afegit l’alcalde.

L’alcalde Trias ha destacat que “a Barcelona volem que es desenvolupi un ecosistema propi de col·laboració entre ciutats, universitats i empreses, al voltant de les tecnologies mòbils i d’altres sectors estratègics de futur” i ha remarcat: “L’aposta és generar una indústria al seu entorn, que ens situï en el mapa de les aplicacions i el desenvolupament de la tecnologia mòbil”.

En el seu parlament, l’alcalde ha destacat la vitalitat dels nous espais d’incubació d’empreses tecnològiques (Barcelona Activa, Almogàvers i Aeroespacial de Castelldefels) i els projectes d’acceleració de projectes Mobile i Big Data, al Barcelona Growth Centre.

Trias ha remarcat: “És aquest llegat industrial el que hem de seguir impulsant, perquè és un dels factors clau del nostre futur com a ciutat”. A Barcelona hi ha més de 40.000 treballadors i més de 2.000 empreses vinculades a les Tecnologies de la informació i la Comunicació, i és el sector que atrau més inversió estrangera.

L’alcalde ha fet una crida: “Volem que tant les persones com les empreses visualitzin les immenses oportunitats que suposa ser Capital Mundial del Mòbil i la importància que tenen les tecnologies mòbils per innovar, créixer i ser més eficients”. Com a exemple ha citat el Mobile World Centre, que amb la seva exposició permanent i les activitats que organitza, apropa als ciutadans el món de la telefonia mòbil i d’internet.

Aquest any, per segona vegada, s’ha organitzat la trobada internacional Four Years From Now (4YFN), per posar en contacte emprenedors, empresaris i inversors.

Trias ha declarat: “Com a alcalde, em satisfà molt que aquest esdeveniment, ideat per la Fundació Mobile World Capital, enguany ja formi part de la seva programació i estic segur que superarà els més de 2.000 assistents que va tenir l’any passat i tots els contactes que s’hi ha fet”.

L’alcalde ha declarat que “Barcelona es transforma en el centre del món de les tecnologies mòbils gràcies al Congrés del Mòbil i és un èxit que hem aconseguit amb la complicitat i la gran feina conjunta de les empreses, Fira, GSMA i les administracions (Ajuntament, Generalitat i Estat)”.

 

Document relacionat:
MWCB situa Barcelona com a referent mundial de l’emprenedoria, el turisme, la salut i l’educació mobile





Paraules clau

Alcalde Trias/ mobile world capital/ Mobile World Congress/