Sant Jordi 2017 : Servei de Premsa

Sant Jordi 2017

05/04/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La designació, el desembre de 2015, de Barcelona com a Ciutat de la Literatura UNESCO va representar un reconeixement al teixit literari de la ciutat, format per elements com ara la xarxa de biblioteques públiques, l’àmplia oferta de llibreries, la insòlita concentració editorial, la condició de Barcelona com a escenari literari privilegiat, la seva tradició de ciutat d’acollida d’escriptors d’arreu i la celebració d’una festa tan especial com la de Sant Jordi, el Dia del Llibre. Tots aquests elements configuren un patrimoni literari de pes. Però aquest segell UNESCO, a més d’un reconeixement, també és un repte: obliga la ciutat a ser encara més literària, a donar-se a conèixer com a capital de la lectura i com la ciutat on els llibres tenen un valor afegit.

És per tot això que aquest 2017 convertirem la gran fita que és Sant Jordi, el Dia del Llibre, en un esdeveniment que faci que tot el món descobreixi la Barcelona de la Literatura a través de diferents propostes, algunes d’elles noves, totes emmarcades sota el paraigües de la literatura:

– Les activitats de Sant Jordi arrancaran tres dies abans amb el tradicional Pregó de la lectura al Saló de Cent el dia 20 d’abril a les 18h al Saló de Cent.

– Els Diàlegs de Sant Jordi, del 20 al 22 d’abril en diversos espais de la ciutat: CCCB, Disseny Hub Barcelona i Edifici del Mobile Word Centre.

– Dissabte 22 d’abril, a les 21h, La Nit del Drac. Nit d’homenatges, omplirà la plaça Comercial del barri del Born per retre homenatge a tots els escriptors dels quals aquest any se’n celebra aniversari.

– En paral·lel, els dies 20, 21 i 22 d’abril, tindrà lloc al Palau de la Virreina la Trobada de Ciutats Literàries, que aquest any té lloc a Barcelona.

 

Descarregar dossier en format PDF





Paraules clau

sant jordi/ Sant Jordi 2017/