Millora la conscienciació ciutadana sobre la neteja i el reciclatge amb la campanya de sensibilització : Servei de Premsa

Millora la conscienciació ciutadana sobre la neteja i el reciclatge amb la campanya de sensibilització

08/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutadania millora les seves accions respecte a la neteja de la ciutat i els comerços adopten bones pràctiques en la gestió dels residus comercials, després del segon any de la campanya informativa

Per fer-ne seguiment es determinen 256 punts a la ciutat que requereixen de major atenció vinculats a problemàtiques arrelades que necessiten de més temps d’actuació i de la implicació d’altres agents del territori (alimentadors d’animals, botellón, abocadors incontrolats,…)

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa una campanya de sensibilització ciutadana i comercial per a la millora de la neteja dels carrers i places de la ciutat. La finalitat de la campanya és apoderar i fer corresponsables els veïns i les veïnes i els comerços envers els temes de neteja, reciclatge i residu zero de la ciutat. Aquesta campanya de sensibilització ciutadana i comercial amb informadors al carrer en tots els districtes de Barcelona es va iniciar el 2017 i s’ha mantingut durant tot el 2018.

 

 

La campanya del 2018 s’ha desenvolupat en dues línies de treball: el seguiment dels punts crítics detectats el 2017 aplicant tractaments específics a cada punt, i també, amb accions al carrer i creant xarxes de participació amb col·lectius i entitats representativitat als districtes.

La tasca de sensibilització s’ha fet amb un equip d’informadors i informadores ambientals format per dos coordinadores, 16 informadors ambientals i 4 dedicats a l’àmbit de l’oci diürn de juliol a setembre. S’ha interpel·lat a 33.784 persones i a 5.052 comerços durant 11 mesos.

[…]

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

Ecologia/ mediambient/ sostenibilitat/