Barcelona fa una crida perquè més empreses es postulin pel premi de bones pràctiques d’usos del temps : Servei de Premsa

Barcelona fa una crida perquè més empreses es postulin pel premi de bones pràctiques d’usos del temps

02/10/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

S’obre la convocatòria per inscriure’s en la 8a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

El premi va adreçat a aquelles empreses que han adoptat noves mesures de conciliació i corresponsabilitat i maneres innovadores d’organitzar el temps

Empreses i organitzacions poder presentar-s’hi durant tot el mes i fins al 31 d’octubre de 2019

L’Ajuntament de Barcelona tornarà a premiar les empreses que apliquin noves pràctiques en relació a la conciliació i que duguin a terme accions innovadores per organitzar el temps. El període d’admissió de propostes per inscriure’s en la 8a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps s’allargarà tot el mes fins al 31 d’octubre de 2019.

Com és conegut, el Pacte del Temps de la ciutat de Barcelona aglutina no només l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa NUST (Nous Usos Socials dels Temps), impulsors de la iniciativa, sinó a totes les organitzacions que volen anunciar les mesures internes que es tradueixen en un millor ús del temps de les persones treballadores, amb un guany en qualitat de vida.

Aquest guardó respon a una actuació conjunta i de ciutat per aconseguir una resposta a les necessitats de les persones i les empreses, per tant, de formar part d’un compromís per a una organització dels temps més saludable, igualitària i eficient.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es considera que la innovació és un factor clau per canviar les estructures que permeten polítiques de gestió del personal amb més satisfacció per ambdues bandes, plantilla i empreses.

 

Mercabarna, Gaes, Seat, Grup Ametller Origen, entre els premiats

Fins ara, en les darreres edicions, durant aquesta dècada, empreses com Mercabarna, Gaes, Seat o Grup Ametller Origen han guanyat per accions com ara permetre més flexibilitat, ajustar les hores de les reunions, o permetre aplicacions web perquè les persones treballadores puguin gestionar les seves vacances, entre d’altres, assolint un gran canvi en la manera de funcionar de les corporacions i petites empreses.

L’agència municipal econòmica Barcelona Activa n’és un altre exemple i també hi col·labora, amb sensibilització sobre els horaris dins la seva organització, entre altres aspectes, i acompanya  les empreses perquè incorporin aquesta vessant conciliadora i de temps a la seva RSC.

El Premi dona prestigi a les entitats perquè és un segell de bon funcionament i d’aplicar la innovació en els recursos humans. A més, les empreses obtenen difusió tant dels seus projectes i la seva activitat, gràcies a ésser seleccionats en aquest reconeixement social.

El jurat valora les empreses en funció de la seva categoria: micro, petita, mitjana i gran i, a més a més, hi haurà una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST. El període d’admissió de propostes és de l’1 d’octubre al 31 d’octubre de 2019. El lliurament serà en el primer trimestre de l’any 2020.

 

ANNEX  (anys anteriors)

 

7a edició del Premi, any 2018

Categoria de menys de 10 persones treballadores: Blueknow
Categoria entre 10 i 50 treballador/es: MOST Enginyers
Categoria entre 51 i 250 treballadors/es: Mercabarna
Categoria més de 250 treballadors/es: Unió de Mútues
Menció Especial: CT Ingenieros de Catalunya

 

6a Edició del Premi, any 2017

Categoria de menys de 10 persones treballadores: Cooperativa El Risell
Categoria entre 10 i 50 treballador/es:  Global Planning Solutions
Categoria entre 51 i 250 treballadors/es: Fundació Els Tres Turons
Categoria més de 250 treballadors/es:  Grup Ametller Origen
Mencions Especials: KIM-Knowledge Innovation Market i UPF Barcelona School of Management.

 

5a Edició del Premi, any 2016

Categoria de menys de 10 persones treballadores: TBS -SARO i ARROYO SOLUCIONS DE NEGOCI.
Categoria entre 10 i 50 treballador/es: ETICAS RESEARCH&CONSULTING.
Categoria entre 51 i 250 treballadors/es: UPCNet.
Categoria més de 250 treballadors/es: SEAT.
Menció Especial: ABD ASSOCIACIÓ BENESTAR I DESENVOLUPAMENT

 

4a edició del Premi, any 2015

Empresa de menys de 10 treballadors/es, La Ciutat Invisible, empresa d’entre 10 i 50 treballadors/es, Softmachine, i empresa de més de 50 treballadors/es, Fundació Joia. La menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a Henkel Ibérica.

 

3a edició del Premi, any 2014

Empresa de menys de 10 treballadors, Vortex, empresa d’entre 10 i 50 treballadors, Vertisub, i empresa de més de 50 treballadors, Metropolis Centre Especial de Treball. La menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a Unipresalud i isardSAT va rebre un diploma especial.

 

2a edició del Premi, any 2013

Empreses de més de 50 treballadors, Gaes i empresa de menys de 50 treballadors, Criteria Recursos Humanos. La menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a SGS Tecnos.

 

1a edició del Premi, any 2012

Empreses de més de 50 treballadors, Abacus i empresa de menys de 50 treballadors, Casamitjana. La menció especial a una de les empreses de la Xarxa NUST es va concedir a la Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya





Paraules clau

conciliació/ empresa/ temps/ Usos del Temps/