Ja en som més de 300! Les entitats de Barcelona se sumen al Pacte del Temps

..
03/05/2024 - 13:44 h

>> Les organitzacions són clau per impulsar el Pacte del Temps com un projecte viu i dinàmic que ha de respondre a les necessitats de la ciutadania.

El Pacte del Temps de Barcelona esdevé un acord de ciutat que promou la realització de diverses actuacions perquè les persones visquin i s’organitzin els temps de la vida quotidiana d’acord amb les seves necessitats i en un marc col·lectiu de convivència. Aquest pretén ser un projecte viu i dinàmic entre l’Ajuntament de Barcelona, les organitzacions socials i econòmiques de la ciutat i les persones a títol individual.

En aquest sentit, és precisament dins d’aquest marc de coproducció i responsabilitat compartida, que les entitats de la ciutat esdevenen agents clau en l’engranatge del Pacte del Temps des de dos àmbits; la transformació de les seves organitzacions i identificació i participació en l’agenda pública i política en matèria d’usos del temps.

Les entitats que formen part del Pacte del Temps es comprometen a impulsar bones pràctiques en matèria de temps relacionades amb la seva organització i funcionament intern, la salut, l’educació o l’impuls d’una ciutat més sostenible, entre d’altres. 

Si bé algunes de les entitats membre ja tenen una llarga trajectòria en l’impuls de polítiques del temps i esdevenen membres del Grup Impulsor del Pacte del Temps, durant el 2023 i 2024 hem sumat noves entitats com Sheleader, Associació Copersona, Unió Consorci i Formació, l’Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars (ASEM), Federació Catalana de Voluntariat Social i l’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic. Amb aquestes, ja són més de 300 les entitats i organitzacions  que formen part del Pacte del Temps! 

En aquest apartat pots veure el total d’entitats adherides i les actuacions que duen a terme. 

Incorporar noves entitats és clau per continuar fent créixer el Pacte del Temps i promoure una nova organització del temps més saludable, igualitària, eficient i sostenible que doni resposta als reptes actuals.

Si la teva organització, està interessada a formar part del Pacte del Temps, pots consultar com adherir-vos  o bé escriure’ns a pactedeltemps@bcn.cat