L’Equip d’Assessorament Laboral de l’IMPD participa en el XVII Congrés Internacional de Ciutats Educadores al Brasil

L’Equip d’Assessorament Laboral (EAL) de l’IMPD ha presentat el seu projecte d’inclusió laboral en col·laboració amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Foto de grup dels representants de les entitats participants davant del photocall del Congrés
30/05/2024 - 17:13 h - Cooperació barcelona.cat

L’EAL ha participat en el XVII Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Curitiba (Brasil) entre el 21 i el 24 de maig. En el marc de les jornades ha presentat el seu projecte de col·laboració amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, que té com a objectiu millorar la inclusió laboral de les persones treballadores amb discapacitat.

El Congrés ha estat el punt de trobada d’entitats de 13 països diferents i ha servit per abordar els reptes contemporanis des d’una perspectiva municipal. Així, l’EAL ha tingut ocasió de compartir un cas d’èxit en inclusió laboral a la vegada que ha pogut establir connexions valuoses i compartir i explorar idees en conjunt.

Congrés Internacional de Ciutats Educadores al Brasil

El Congrés, impulsat per l’Associació de Ciutats Educadores (AICE) a la qual l’Ajuntament està adherida, es realitza cada dos anys. L’AICE és una associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores. La Carta està formada per 500 ciutats de 35 països diferents i la presidència i secretaria recauen actualment a Barcelona.

Els Congressos promouen la reflexió i l’intercanvi d’experiències que inspiren la transformació del present i visualitzen un futur més pròsper i sostenible. Enguany, el congrés celebrat al Brasil s’ha centrat a abordar els reptes contemporanis de les ciutats des de la perspectiva de la sostenibilitat, la innovació i la inclusió a través dels següents eixos:

  1. Sostenibilitat social: inclusió i pluralisme cultural
  2. Sostenibilitat ambiental i econòmica: innovació i transformació dels territoris
  3. Educació per a la sostenibilitat

Més informació a la pàgina web d’AICE.

Acord amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins

L’Institut Municipal de Parcs i Jardins és una entitat pública empresarial de l’Ajuntament de Barcelona que treballa per conservar i millorar els espais verds de la ciutat. Des del 2008, Parcs i Jardins col·labora amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat per millorar la inclusió laboral de les persones treballadores amb discapacitat, amb una educadora laboral intervenint de manera continuada.

El model s’ha prorrogat anualment, adaptant-se als canvis estructurals i les necessitats dels treballadors i treballadores. Actualment, el 9,6% de la plantilla té certificat de discapacitat. Així, la tasca conjunta de l’EAL i Parcs i Jardins impulsa la metodologia de treball amb suport, facilitant la incorporació al treball ordinari de persones amb discapacitat.

Més informació sobre la col·laboració a la pàgina web de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida.