L’equip de l’IMPD visita Jordània en el marc de la cooperació entre Barcelona y Amman

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat forma al personal sanitari dels camps de refugiats palestins en la detecció precoç de dificultats de desenvolupament en infants.

Foto de grup dels equips de treball de les entitats durant la formació.
15/05/2024 - 13:07 h - Cooperació barcelona.cat

Un equip de professionals dels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de l’IMPD visita Jordània en el marc del projecte entre l’Institut, l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). Durant la visita, l’IMPD ha format a l’equip sanitari d’UNRWA en la detecció precoç de dificultats de desenvolupament en infants.

L’acció, dirigida als i les professionals sanitaris dels camps de refugiats de població palestina de Jordània, s’emmarca en la segona part de l’acord de col·laboració entre les entitats. La formació, duta a terme per un neuropediatre, fisioterapeuta, psicòleg i psicomotricista, ha ofert recursos i coneixement en indicadors i signes d’alerta per la detecció precoç en infants de fins a 3 anys. Durant els tres dies de duració, els equips sanitaris han rebut una formació teòrica i pràctica per part dels professionals del CDIAP-EIPI de l’IMPD.

Aquesta iniciativa, liderada per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD),  compta també amb la participació del Higher Council for the Rights of Persons with Disabilities (HCD) de Jordània.

La visita s’emmarca en l’Acord de Col·laboració entre Amman (Jordània) i Barcelona i l’Acord de Treball 2022 amb UNRWA i es tracta de la tercera acció conjunta fruit de la col·laboració. Durant l’estada, a més, s’han celebrat reunions de coordinació per a definir les futures actuacions. La primera fase del projecte, desenvolupada al llarg del 2022, va incloure una formació a 70 treballadors socials i infermeres dels camps de refugiats jordans on viu la població palestina. Un any més tard, el 2023, una delegació de l’UNRWA de Jordània va visitar Barcelona per a conèixer de primera mà la feina dels CDIAP i els diferents projectes de l’IMPD.