Acte de Cloenda del Projecte Comerç Accessible (CASBA) 2023-2024

L’acte de tancament de l’onzena edició del Projecte Comerç Accessible de Barcelona (CASBA) se celebra el dijous 16 de maig a la Seu del Districte de Sants-Montjuïc al carrer de la Creu Coberta, 104.

Cartell de la Cloenda amb el programa que apareix a la notícia.
17/04/2024 - 13:36 h - Comerç i mercats barcelona.cat

L’onzena edició del CASBA s’ha realitzat amb l’alumnat d’arquitectura de les universitats La Salle – Universitat Ramón Lull (La Salle-URL) i de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB-UPC). Els i les estudiants han analitzat comerços de l’eix comercial del Coll a Gràcia i equipaments del districte de Sants-Montjuïc.

Durant l’acte de cloenda, l’alumnat presentarà les seves propostes de millora d’accessibilitat realitzades en el marc del projecte. A més, la jornada inclourà una activitat artística col·laborativa amb les persones assistents, a càrrec de Persianes amb Ànima, un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social.

Per assegurar que totes les persones assistents puguin participar plenament en l’acte, es disposarà de servei d’interpretació de llengua de signes catalana i es tracta d’un espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda. És necessari confirmar assistència i/o demanar el servei d’interpretació en llengua de signes mitjançant correu electrònic a casba.accessible@gmail.com.

El projecte s’ha realitzat amb la participació dels districtes de Sants-Montjuïc i Gràcia i el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. De la mateixa manera, ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats de persones amb discapacitat: Grup Cooperatiu TEB, Amputats Sant Jordi, ACAPPS, Fundació Sant Pere Claver, Residència Vigatans i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1B2B3.

El Projecte Comerç Accessible de Barcelona (CASBA) és un projecte de l’IMPD nascut amb l’objectiu de fer el comerç de Barcelona accessible per a tothom. El CASBA sensibilitza als i les estudiants d’arquitectura, el teixit comercial i la ciutadania sobre les necessitats i drets de les persones amb discapacitat. Així, potencia l’accessibilitat del comerç de proximitat i garanteix la inclusió de tothom en la comunitat.

Enllaços relacionats