Arriba la Mercè més esportista i inclusiva

Barcelona celebra La Mercè del divendres 20 al dimarts 24 de setembre amb diferents activitats esportives adaptades

Cartell de les activitats esportives inclusives de la Mercè. A la dreta, sobre un fons rosa, hi posa: festa del fitnes, jornada inclusiva i cursa de la mercè, amb les dates de cada activitat. A l'esquerra, sobre un fons marró hi posa: la Mercè més esportista
16/09/2024 - 16:47 h - Esports Ajuntament de Barcelona

La Festa de la Mercè torna a Barcelona del 20 al 24 de setembre amb un programa que inclou mesures d’accessibilitat per a tothom. D’entre totes les activitats, n’hi ha tres que tenen com a objectiu promoure l’esport adaptat i fomentar la inclusió esportiva de les persones amb discapacitat. Consulteu aquestes activitats a continuació.

XI Jornada Inclusiva

L’onzena edició de la Jornada Inclusiva de l’Esport Adaptat té com a objectiu apropar la ciutadania als esports adaptats i als materials específics que s’utilitzen. Es promou la participació conjunta de persones amb discapacitat i sense, realitzant el mateix esport en igualtat de condicions.

Durant la jornada es poden practicar diferents modalitats esportives com boccia, eslàlom o bàsquet i rugbi en cadira de rodes. Com a novetat d’enguany, hi participa la Federació Catalana de Vela, que imparteix un taller participatiu i exposa dos vaixells adaptats. La primera hora de la jornada serà sense soroll.

Festa del Fitnes

La Festa del Fitnes és una classe magistral de fitness a l’aire lliure amb participants de totes les edats i condicions físiques. Gràcies a la col·laboració amb el programa Barcelona Esports Inclou, les coreografies s’han dissenyat perquè siguin inclusives i permetin la participació de persones amb mobilitat reduïda. A més, les persones amb discapacitat poden seguir la coreografia des d’una zona reservada i situada davant de l’escenari.

Cursa inclusiva 2K Mercè Bimbo Global Race

La popular Cursa de la Mercè incorpora la 2K Mercè 24, una versió adaptada de 2 quilòmetres, adreçada a les persones majors de 14 anys amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda.

Consulta el programa sencer de la Mercè 2024 a la web de l’Ajuntament de Barcelona.