Benestar Animal de l’Ajuntament de Barcelona promou el lleure dels gossos pigall

Els gossos pigall podran gaudir de la platja de gossos de Llevant el dissabte 17 de juny, el dissabte 8 de juliol i el dissabte 2 de setembre.

A la l'esquerra en text negre sobre groc: Dissabte, 17 de juny Dissabte, 8 de juliol Dissabte, 5 d'agost Horari: 8.30 a 10.30h Activitat en col·laboració amb el voluntariat de l'Associació Catalana de Gossos Pigalls. A la dreta dibuix d'una cara de gos, el telèfon 010 i el logotip de l'Ajuntament de Barcelona.
02/06/2023 - 13:53 h - Benestar animal Laura Mata

La platja per a gossos de Llevant es reservarà de 8.30 a 10.30 hores del matí per a gossos pigall. L’Ajuntament de Barcelona, a través del Departament de Benestar Animal i de la direcció del Servei de Platges, promou el lleure amb l’Associació d’Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya per garantir la compatibilitat entre la tasca de suport als i les tenidors/es i el temps de benestar i esbarjo dels gossos pigall.

D’altra banda, el Departament de Benestar Animal ha impulsat també una activitat de lleure amb gossos i voluntariat del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). El dimecres 14 de juny podran passar el dia a les piscines per a gossos del recinte de Can Jané a la Roca del Vallès.

Pots saber-ne més fent clic al següent enllaç.

Els gossos pigall viatgen en taxi

Els gossos pigall poden accedir per Llei a tot el transport públic, inclòs el taxi, perquè és un dret de l’usuar/àriai i una obligació dels taxistes. En aquest context, en el marc de les activitats de la Setmana del Grup Social ONCE a Catalunya, l’ONCE i l’Institut Metropolità del Taxi (MET) han presentat un vídeo per al sector del taxi.  En aquest, es recorda que el taxi “és molt important perquè les persones cegues o amb discapacitat visual puguin arribar a llocs poc comunicats i que els facilita molt el seu dia a dia.”

A més, s’ha fet una demostració de com un gos pigall viatja dins el taxi i com les persones cegues guanyen en “seguretat, autonomia i mobilitat” en els seus desplaçaments acompanyats dels seus gossos guia.

Pots veure el vídeo fent clic al següent enllaç.