Cloenda de l’onzena edició del Projecte CASBA (Comerç Accessible) de Sants-Montjuïc i Gràcia

L’alumnat de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB - UPC) i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (ETSALS - URL) ha presentat les seves propostes de millora d’accessibilitat sobre l’eix comercial del Barri del Coll i equipaments del Poble Sec.

Foto de grup de les persones participants.
12/06/2024 - 12:48 h - Comerç i mercats barcelona.cat

La cloenda de l’onzena edició del projecte CASBA de Sants-Montjuïc i Gràcia es va celebrar el 16 de maig a la Seu del Districte de Sants-Montjuïc, amb el suport de l’IMPD, l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB – UPC) i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (ETSALS – URL).

En el marc del projecte, l’alumnat de l’EPSEB – UPC i l’ETSALS – URL ha analitzat i presentat les seves propostes de millora d’accessibilitat dels comerços de l’eix comercial del Barri del Coll, vinculats a l’Associació de comerciants Coll Amunt i els equipaments del Barri de Poble Sec, de Sants-Montjuïc.

A la cloenda es va realitzar la presentació de les propostes, així com una activitat artística a càrrec de “Persianes amb ànima” de Gràcia, un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social. L’activitat va consistir en un mural cooperatiu de les alumnes de “Persianes amb ànima” i un segon espai d’art lliure per totes les persones assistents a l’acte.

Aquesta onzena edició s’ha realitzat de la mà de les entitats de persones amb discapacitat, Grup Cooperatiu TEB, Amputats Sant Jordi, ACAPPS, Fundació Pere Claver, Residència Vigatans i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1B2B3.

El projecte CASBA és un projecte de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat, nascut el 2013 amb l’objectiu de fer el comerç de Barcelona més accessible. El CASBA sensibilitza a l’alumnat d’arquitectura, el teixit comercial i la ciutadania sobre les necessitats i drets de les persones amb discapacitat o diversitat funcional. Així, potencia l’accessibilitat del comerç de proximitat i garanteix la inclusió de tothom en la comunitat.

Consulta tota la informació sobre el CASBA.