Èxit en la 14ª edició dels premis Setba per a artistes amb discapacitat intel·lectual

La gala dels premis artístics Setba ha tingut lloc el 16 de setembre a les 18:30 hores a l’auditori del CaixaForum i Ruben Afonso de la Fundació Ampans s’ha endut el primer premi.

Els tres guanyadors del premi Setba a l'escenari. A les mans tenen un xec gran amb la quantitat econòmica del premi.
17/09/2024 - 13:39 h - Inclusió Ajuntament de Barcelona

La Fundació Setba ha celebrat aquest dimarts, a l’auditori del CaixaForum, la 14a edició de la gala del Premi Setba. Aquest esdeveniment anual posa de manifest el talent artístic i la creativitat d’artistes amb discapacitat intel·lectual. Així, ha estat un punt de trobada per als i les professionals de l’art, entitats i empreses que comparteixen la missió de visibilitzar el talent d’aquests creadors i creadores. La Marta Obdulia, gerent de l’IMPD, ha assistit a l’acte en representació de l’Institut.

El Premi Setba és el certamen més destacat del seu gènere en l’àmbit estatal i disposa d’una dotació total de 9.000€. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 1.100 persones de diverses entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya. Durant la celebració, s’han donat a conèixer les obres guanyadores, que han estat:

  • 1r Premi: Ruben Afonso per l’obra Arrels i ales de la Fundació Ampans, que treballa en l’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat. La dotació ha estat de 4.000€ per a l’entitat i 500€ per a l’artista.
  • 2n Premi: Marta Cañada per l’obra La Cadira del Centre Ocupacional Sant Tomàs, que promou la inclusió social i el desenvolupament personal. La dotació ha estat de 1.800€ per a l’entitat i 400€ per a l’artista.
  • 3r Premi: Noelia Bernal per l’obra Planetarium de la Fundació Ampans, amb una dotació de 1.500€ per a l’entitat i 300€ per a l’artista.

A més, s’ha lliurat el Premi del Públic, que aquest any ha estat per a Raquel Sanz per la seva obra La naturaleza de los bichos de l’entitat ARTransforma, que fomenta l’aprenentatge de les diferents disciplines artístiques per mitjà d’activitats accessibles. També s’ha fet entrega del Premi de disseny Bardinet, que ha estat per a Carlos García per l’etiqueta del vi solidari Més Feliç DO Penedès, de la Fundació Privada Prodis. Aquesta entitat està destinada a l’assistència i la promoció integral de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental, paràlisi cerebral o persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

Finalment, la Fundació ha anunciat que les obres finalistes i guanyadores s’exposaran a la Pigment Gallery de Barcelona del dijous 10 al diumenge 20 d’octubre, una nova oportunitat per al públic d’admirar aquestes creacions úniques.