La Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) celebra el seu Consell Director anual

La trobada ha fet balanç de les actuacions del 2023 i concretat els reptes del 2024: impulsar la col·laboració entre administracions, promoure pràctiques professionals i millorar les condicions dels ajuts per l’accés i acompanyament al mercat ordinari.

La sala plena per les persones assistents assegudes en una taula en forma d'U amb una pantalla on posa XIB.
15/02/2024 - 09:10 h - Inclusió barcelona.cat

El Consell Director de la Xarxa per la Inclusió Laboral (XIB) va tenir lloc el 9 de febrer al Saló de Plens del Districte de l’Eixample. La sessió de treball ha estat inaugurada per la presidenta de l’IMPD, Marta Villanueva i ha comptat amb les intervencions de Marta Obdúlia, gerent de l’IMPD, i Loles Martínez, directora d’Inclusió Laboral de Barcelona Activa. D’altra banda, Iñaki Zallo, cap del Servei d’Ordenació Laboral de la Generalitat de Catalunya, ha aportat dades significatives relatives a contractació laboral de les persones amb discapacitat.

Durant la jornada, les entitats membres de la XIB i l’Equip d’Assessorament Laboral (EAL) de l’IMPD han fet balanç de les actuacions del 2023. A més, s’han aportat noves idees amb relació als reptes per aquest any. En aquest sentit, s’han acordat conjuntament les noves línies de treball:

  • Incrementar les aliances amb l’entorn empresarial per la inclusió laboral en el mercat ordinari.
  • Col·laboració entre administracions per augmentar la inclusió laboral en el mercat ordinari.
  • Fomentar l’accessibilitat universal i la inclusió a les diferents administracions i ens col·laboradors/es.
  • Promoure pràctiques professionals per tal de garantir l’accés a l’empresa de les persones amb discapacitat i/o amb trastorn de salut mental.
  • Millorar les condicions de les subvencions per l’accés i acompanyament al mercat ordinari. En aquest sentit, establir una posició comuna com a XIB per traslladar aquestes necessitats a altres administracions.

El Consell Director es reuneix anualment i està format pels presidents i presidentes de les 11 entitats que pertanyen a la Xarxa per a la Inclusió Laboral (XIB) i professionals i representants de l’IMPD, de Barcelona Activa i de l’Acord Ciutadà.

Consulta tota la informació sobre la Xarxa per la Inclusió Laboral a la pàgina web de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat.