L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ONCE impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

La col·laboració promou el talent digital, la innovació i la diversitat al sector tecnològic amb la millora de l’ocupabilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat.

Fotografia de la façana del Parc Tecnològic de Barcelona Activa i dues persones passant per davant.
30/08/2024 - 13:40 h - Ocupació i treball barcelona.cat

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació ONCE signen un protocol de col·laboració per definir i desenvolupar un nou campus referent en inclusió laboral de persones amb discapacitat: ‘XTD Barcelona’. La iniciativa compta amb el suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, que dona suport en l’acompanyament a les persones usuàries.

XTD Barcelona és un centre de formació per a la millora de les competències digitals i s’ubicarà al Parc Tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris. El campus serà un espai que connectarà directament amb el mercat laboral a través de la col·laboració públic privada entre empreses i entitats. Així, millorarà l’accés al mercat laboral del col·lectiu i proporcionarà eines per facilitar el desenvolupament digital.

El campus es desplegarà al llarg del proper 2025 i es beneficiarà de la xarxa de connexions de l’agència municipal Barcelona Activa i el servei de captació i divulgació tecnològica del Cibernàrium. D’aquesta manera, es vol que l’espai serveixi de referència formativa al territori català.

Prova pilot a partir de setembre

El Cibernàrium del Parc Tecnològic de Barcelona Activa acollirà a partir del setembre un “bootcamp” de desenvolupament web com a prova pilot del programa de formacions digitals de Fundació ONCE, en col·laboració amb l’agència municipal de promoció econòmica. L’itinerari ‘Programa el teu futur: fes del desenvolupament web la teva professió’ és dirigit a persones amb discapacitat i facilita el desplegament posterior del campus XTD Barcelona.

Consulta tota la informació.