L’IMPD i B-Lab Spain signen un conveni per visibilitzar la inclusió laboral de les persones amb discapacitat

La col·laboració impulsa el nombre d'empreses amb una cultura inclusiva augmentant les oportunitats d'inclusió laboral per a persones amb discapacitat i/o trastorn de salut mental.

El president de B-Corp, Ramon Puigjaner, i la Marta Obdulia, gerent de l'IMPD es donen la mà després de la signatura de l'acord.
02/05/2024 - 16:52 h - Inclusió barcelona.cat

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i B-Lab signen un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’impulsar la inclusió laboral de les persones amb discapacitat en el mercat ordinari. Així l’IMPD, a través de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), participa activament en el projecte per promocionar la inclusió laboral a la ciutat.

El conveni formalitza la unió entre l’IMPD i B-Lab Spain, que col·laboren des del 2023 sota el marc del projecte Treballem+B. La iniciativa és un vehicle per a les empreses interessades a introduir la cultura de la diversitat a les seves organitzacions. En aquest sentit, la XIB es posiciona com a referent en la promoció de la diversitat laboral, especialment en el col·lectiu de persones amb discapacitat i trastorn de salut mental.

La col·laboració es fonamenta en dos pilars essencials:

  • L’accés a les empreses: Treballem+B facilita l’accés de persones amb discapacitat i trastorn de salut mental a les empreses interessades a promoure la inclusió laboral.
  • Coneixement i serveis: la XIB aporta els coneixements de com dur a terme la inclusió laboral, així com els serveis necessaris per acompanyar el procés de manera efectiva.

Entre les accions conjuntes realitzades fins ara, destaquen:

  • Participació en la redacció del manifest d’una empresa inclusiva mitjançant un focus grup.
  • Presència en esdeveniments com el BIZ Barcelona 23, i en un futur el BIZ Barcelona 24, on s’aborda la temàtica de la inclusió laboral.
  • Organització d’activitats per donar visibilitat al dret al treball de les persones amb discapacitat i trastorn de salut mental, incloent-hi una acció conjunta el dia 1 de maig.
  • Celebració de jornades de treball sobre empreses inclusives, amb la participació d’entitats rellevants com AURA Fundació, La Casa de Carlota i Nexpresso.

B-Lab, l’agrupació d’empreses del moviment B-Corp, és una organització global sense ànim de lucre que té com a objectiu transformar l’economia global en benefici de les persones i les comunitats. Consulta tota la informació a la seva pàgina web.