L’IMPD i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) presenten el nou Pla d’Accessibilitat de Museus

La presentació institucional se celebra el dijous 20 de juny al Born Centre Cultural (Sala Moragues) de 9.30 a 13.30 hores.

Sala de museu amb quadres penjats a les parets.
04/06/2024 - 16:51 h - Cultura i lleure barcelona.cat

L’IMPD i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) col·laboren en la creació d’un nou pla sectorial d’accessibilitat dels espais museístics de l’Ajuntament de Barcelona, que tindrà vigència fins al 2030. La presentació institucional del Pla se celebra a la Sala Moragues del Born Centre Cultural i es divideix en dues parts: una dirigida a professionals i una segona al públic.

Els professionals dels museus municipals, així com altres integrants de la Taula d’Accessibilitat de Museus, podran gaudir d’un taller pràctic. Mentre que la part pública de l’esdeveniment, a partir de les 12 hores, ofereix un espai de diàleg i intercanvi d’experiències entre les entitats de persones amb discapacitat que col·laboren amb el Museu Etnològic i el Parc del Monestir de Pedralbes.

Aquest espai d’intercanvi permet compartir bones pràctiques i identificar noves oportunitats per millorar l’accessibilitat en els espais culturals. L’activitat disposarà d’interpretació en llengua catalana de signes (LSC) i servei de subtitulació en directe. És necessari realitzar inscripció prèvia al correu patrimonicultural@bcn.cat.

Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona

El nou Pla d’Accessibilitat de Museus s’emmarca dins del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona (2016-2026) i del Pla de drets culturals de Barcelona. De la mateixa manera, implica un pas més en la trajectòria del treball conjunt entre l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) per a la millora contínua i integral de les condicions d’accessibilitat dels museus municipals.